ΑΘΗΝΑ
20:51
|
10.05.2024
Όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ έχουν δεσμευτεί να διατηρήσουν τις αντιρωσικές κυρώσεις για όσο διάστημα είναι απαραίτητο, δήλωσε ο Άντονι Μπλίνκεν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ έχουν δεσμευτεί να διατηρήσουν τις αντιρωσικές κυρώσεις σε ισχύ για όσο διάστημα είναι απαραίτητο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή μετά από άτυπη συνάντηση κορυφαίων διπλωματών του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο.

“Κάθε μέλος της συμμαχίας θέλει να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο το συντομότερο δυνατό. Είμαστε ξεκάθαρα αποφασισμένοι να διατηρήσουμε τη βοήθειά μας για την ασφάλεια στην Ουκρανία, να συνεχίσουμε τις κυρώσεις μας, τον έλεγχο των εξαγωγών και τη διπλωματική πίεση στη Ρωσία για όσο διάστημα χρειαστεί. ” είπε, προσθέτοντας ότι η χώρα του και οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ “είναι επικεντρωμένοι στο να παρέχουν στην Ουκρανία όσο το δυνατόν ισχυρότερη υποστήριξη στο πεδίο της μάχης και σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων”.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ δήλωσε νωρίτερα ότι η στρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας από τη Δύση «απειλεί άμεσα την ευρωπαϊκή και παγκόσμια ασφάλεια». Η Μόσχα καλεί «τους χορηγούς του καθεστώτος του Κιέβου να σταματήσουν να υποκινούν την αιματοχυσία στην Ουκρανία και να σκεφτούν τις συνέπειες των πράξεών τους», είπε, σχολιάζοντας τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία.

Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση ως απάντηση σε αίτημα για βοήθεια από τους αρχηγούς των δημοκρατιών του Ντονμπάς. Τόνισε ότι η Μόσχα δεν είχε σχέδια κατοχής ουκρανικών εδαφών, αλλά στόχευε να αποστρατικοποιήσει και να αποναζοποιήσει τη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπέρ των δικαιωμάτων της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ ψήφισε η Γενική Συνέλευση

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αναμένεται να δώσει περισσότερα δικαιώματα στην Παλαιστίνη

Ασκήσεις με πυρηνικά όπλα διεξάγουν Ρωσία και Λευκορωσία

Εκτός Καΐρου οι αντιπροσωπείες Χαμάς και Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα