ΑΘΗΝΑ
19:03
|
24.04.2024
74 χρόνια από τον ξεριζωμό των Παλαιστινίων από την πατρογονική γη τους με την ένοχη σιωπή της Δύσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H Παλαιστίνη και οι Παλαιστίνιοι της διασποράς τιμούν κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου την Ημέρα της Καταστροφής (Αλ Νάκμπα), σε ανάμνηση του εκτοπισμού χιλιάδων Παλαιστινίων από τις πατρογονικές τους εστίες μετά την ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ το 1948. Η εκδήλωση μνήμης, αν και προϋπήρχε, καθιερώθηκε επίσημα με απόφαση του ιστορικού ηγέτη των Παλαιστινίων, Γιάσερ Αραφάτ το 1998.


Στη γη μας, με αδιάλειπτη παρουσία τουλάχιστον 2.500 χρόνων, ο λαός μας αγωνίζεται ενάντια στους μεθοδευμένους σιωνιστικούς σχεδιασμούς εξόντωσής του. Τουλάχιστον 9 εκ. Παλαιστίνιοι έχουν ξεριζωθεί από τις πατρογονικές τους εστίες. Είναι αδήριτη ανάγκη να επιτευχθεί η μοναδική πολιτική λύση: της σύστασης αυτόνομου, ανεξάρτητου, κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους σύμφωνα με τις πρόνοιες και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. Από την έναρξη της ΝΑΚΜΠΑ (15 Μαΐου του 1948) , με την ένοχη σιωπή της Δύσης, οι ηγέτες του Ισραήλ προσπαθούν να σβήσουν το όνομα της πατρίδας μας από τον πανανθρώπινο χάρτη της Ιστορίας. Ο θάνατος παραμονεύει κάθε στιγμή για τον λαό μας. Μας απαγορεύουν να θρηνούμε ακόμα και τους νεκρούς μας. Δεν μπορούν να σβήσουν τη μνήμη μας. Τη γη μας, τη λέγανε, τη λένε και πάντα θα την λένε Παλαιστίνη», αναφέρει το κάλεσμα της Ένωσης Παλαιστίνων Εργαζομένων σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Δευτέρα (16/5) έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

Μια διαμαρτυρία που θα τιμήσει επίσης τη μνήμη της δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Ακλέχ του Al Jazeera, η οποία έπεσε νεκρή από ισραηλινά πυρά στην Τζενίν κάνοντας τη δουλειά της: να καταγράφει γεγονότα.

Δείτε το πρώτο μέρος ενός ντοκιμαντέρ του Al Jazeera για την Ημέρα της Κατστροφής της Παλαιστίνης:


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η έναρξη της μετα-αμερικανικής εποχής στη Μέση Ανατολή

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση αλληλέγγυων σε εκδήλωση του Δήμου

«Έτοιμο» να εισβάλει στη Ράφα το Ισραήλ

Βίντεο με Ισραηλινό όμηρο που κατηγορεί Νετανιάχου και στρατό έδωσε η Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα