ΑΘΗΝΑ
03:30
|
26.04.2024
Ακούγεται ο επικεφαλής των ΜΑΤ να εγκαλεί τους συναδέλφους του για βίαιη συμπεριφορά τους στους φοιτητές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ένα νέο αποκαλυπτικό βίντεο της άγριας καταστολής των ΜΑΤ στο ΑΠΘ την περασμένη Τρίτη, το οποίο κυκλοφόρησε από την Ελληνοφρένεια, ακούγεται ο επικεφαλής των ΜΑΤ να εγκαλεί τους συναδέλφους του που εφόρμησαν κατά των φοιτητών, καλώντας τους να οπισθοχωρήσουν.

«Κάντε πίσω. Γαμώ την πουτ@ν@ μου, γαμώ» ακούγεται συγκεκριμένα να λέει ο ΜΑΤατζής, αμέσως μετά την επίθεση στους φοιτητές έξω απ’ τη Σχολή Θετικών Επιστημών που διαμαρτύρονταν για την πανεπιστημιακή αστυνομία και την παρουσία ΜΑΤ στον χώρο του ΑΠΘ.

Υπάρχουν μεταξύ άλλων καταγγελίες για χτυπήματα με γκλόμπ, ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης σε ευθεία βολή, ενώ από την επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ τραυματίστηκαν τρεις φοιτητές, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά. Σημειώνεται πως δεν υπήρχε καμία πρόκληση από τους φοιτητές, παρά μόνο από έναν άνδρα, ο οποίος φαίνεται σε βίντεο να προκαλεί δήθεν άνδρες των ΜΑΤ και στη συνέχεια τα ΜΑΤ να επιτίθεται στους φοιτητές, αφήνοντάς αυτόν ωστόσο ανενόχλητο.

Ένας φοιτητής κατήγγειλε ότι ομάδα μαυροφορεμένων ανδρών τον ακινητοποίησαν και του έδεσαν τα χέρια το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ εκείνος πήγαινε να παρακολουθήσει μάθημα, ενώ ακινητοποίησαν και συμφοιτητή του ο οποίος διαμαρτυρήθηκε και άρχισε να τραβάει βίντεο, και στη συνέχεια του πήραν το κινητό και απείλησαν και τους δύο.

Για οργανωμένο σχέδιο κάνουν λόγο φοιτητικοί σύλλογοι

Οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης χαρακτήρισαν την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ φοιτητικοί σύλλογοι, που λαμβάνει χώρα λίγες μέρες προτού η κυβέρνηση μεθοδεύσει την παρουσία αστυνομίας εντός ΑΕΙ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, από την πλευρά του δήλωσε πως ετοιμάζει με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, το εφαρμοστικό διάταγμα για την πανεπιστημιακή αστυνομία, σημειώνοντας πως θα δημιουργηθούν δύο τμήματα, ένα στη ΓΑΔΑ στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα ξεκινήσουν από το campus του ΑΠΘ.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα