ΑΘΗΝΑ
23:43
|
24.03.2023
Οι απεργοί ζητούν αύξηση 90 ευρώ για όλους τους μισθωτούς, ενώ οι μισθολογικές αυξήσεις που προτείνονται για φέτος ανέρχονται σε 0,9%.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεγάλα προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων στην Πορτογαλία προκλήθηκαν σήμερα από 24ωρη απεργία των σιδηροδρομικών, οι οποίοι ζητούν κυρίως αυξήσεις των μισθών, ανακοίνωσε η σιδηροδρομική εταιρεία CP.

Σχεδόν το 93% των προγραμματισμένων δρομολογίων των τρένων είχε ανασταλεί από τα μεσάνυχτα ως σήμερα το πρωί στις 08:00 τοπική ώρα (10:00 ώρα Ελλάδος) στο σύνολο της χώρας, ήτοι 235, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η CP.

Τα συνδικάτα υπολογίζουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση αυτή σε περίπου 95%.

Με εξαίρεση τα τρένα που εκτελούν διαπεριφερειακά δρομολόγια, τα οποία εξυπηρετούνται σε ένα ελάχιστο επίπεδο, «η κυκλοφορία έχει πρακτικά διακοπεί από τον βορρά ως τον νότο της χώρας», δήλωσε ο Ζοζέ Μανουέλ Ολιβέιρα, συντονιστής του Fectrans, που είναι το βασικό συνδικάτο του τομέα μεταφορών, το οποίο προκήρυξε την απεργία.

Οι απεργοί ζητούν αύξηση 90 ευρώ για όλους τους μισθωτούς, ενώ οι μισθολογικές αυξήσεις που προτείνονται για φέτος ανέρχονται σε 0,9%.

Για τους εργαζόμενους, «η αύξηση 0,9% σημαίνει στην πραγματικότητα άλλη μια χρονιά χωρίς αύξηση των μισθών, σε ένα πλαίσιο στο οποίο το κόστος ζωής αυξάνεται κατακόρυφα», υπογράμμισε ο αξιωματούχος του συνδικάτου.

ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συμφωνία Καναδά-ΗΠΑ για την παράτυπη μετανάστευση

Τυφλός είδε ξανά μετά από αυτομεταμόσχευση ματιού

Να φύγουν από τον Πειραιά και να πάνε στη Σμύρνη οι Κινέζοι, λέει ο πατέρας της Γαλάζιας Πατρίδας

Βάναυση κατοχική βία σε 12χρονη Παλαιστίνια στην Ιερουσαλήμ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα