ΑΘΗΝΑ
03:36
|
19.05.2024
Οι απεργοί ζητούν αύξηση 90 ευρώ για όλους τους μισθωτούς, ενώ οι μισθολογικές αυξήσεις που προτείνονται για φέτος ανέρχονται σε 0,9%.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεγάλα προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων στην Πορτογαλία προκλήθηκαν σήμερα από 24ωρη απεργία των σιδηροδρομικών, οι οποίοι ζητούν κυρίως αυξήσεις των μισθών, ανακοίνωσε η σιδηροδρομική εταιρεία CP.

Σχεδόν το 93% των προγραμματισμένων δρομολογίων των τρένων είχε ανασταλεί από τα μεσάνυχτα ως σήμερα το πρωί στις 08:00 τοπική ώρα (10:00 ώρα Ελλάδος) στο σύνολο της χώρας, ήτοι 235, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η CP.

Τα συνδικάτα υπολογίζουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση αυτή σε περίπου 95%.

Με εξαίρεση τα τρένα που εκτελούν διαπεριφερειακά δρομολόγια, τα οποία εξυπηρετούνται σε ένα ελάχιστο επίπεδο, «η κυκλοφορία έχει πρακτικά διακοπεί από τον βορρά ως τον νότο της χώρας», δήλωσε ο Ζοζέ Μανουέλ Ολιβέιρα, συντονιστής του Fectrans, που είναι το βασικό συνδικάτο του τομέα μεταφορών, το οποίο προκήρυξε την απεργία.

Οι απεργοί ζητούν αύξηση 90 ευρώ για όλους τους μισθωτούς, ενώ οι μισθολογικές αυξήσεις που προτείνονται για φέτος ανέρχονται σε 0,9%.

Για τους εργαζόμενους, «η αύξηση 0,9% σημαίνει στην πραγματικότητα άλλη μια χρονιά χωρίς αύξηση των μισθών, σε ένα πλαίσιο στο οποίο το κόστος ζωής αυξάνεται κατακόρυφα», υπογράμμισε ο αξιωματούχος του συνδικάτου.

ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα