ΑΘΗΝΑ
14:03
|
03.05.2024
Όλα όσα είπε στην πολυαναμενόμενη κατάθεσή της για την υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης που έχει ασκήσει εναντίον της ο πρώην σύζυγός της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έναν μήνα μέλιτος «τρόμου και φόβου» για τη ζωή της περιέγραψε χθες η Άμπερ Χερντ κατά τη διάρκεια της πολυαναμενόμενης κατάθεσής της για την υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης που έχει ασκήσει εναντίον της ο πρώην σύζυγός της, Τζόνι Ντεπ. Το δικαστήριο άκουσε χθες την Αμερικανίδα ηθοποιό να λέει ότι φοβόταν πως ο Τζόνι Ντεπ θα τη «σκότωνε κατά λάθος» σε ένα από τα πολλά βίαια ξεσπάσματά του ενώ βρίσκονταν στον μήνα του μέλιτος.

Η 36χρονη Χερντ παρουσίασε χθες έναν Τζόνι Ντεπ «κακοποιητικό», ο οποίος ήταν έρμαιο του εθισμού του στις ναρκωτικές ουσίες, στην παθολογική ζήλεια και εν τέλει στην αυτοκαταστροφή του.

Να θυμίσουμε ότι ο Τζόνι Ντεπ διεκδικεί από την πρώην σύζυγό του αποζημίωση, ύψους 50 εκατ. δολαρίων, με αφορμή ένα άρθρο, στο οποίο η 36χρονη ισχυριζόταν ότι ήταν θύμα κακοποίησης. Ο ίδιος αρνείται κάθε κατηγορία.

Η εκδίκαση της πολύκροτης δικαστικής υπόθεσης στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ συνεχίζεται για πέμπτη εβδομάδα μετά από ένα μικρό διάλειμμα και αφού είχε ολοκληρωθεί η παρουσίαση της πλευράς του ενάγοντα, Τζόνι Ντεπ.

Χθες Δευτέρα, η συνεχώς βουρκωμένη Άμπερ Χερντ είπε απευθυνόμενη προς το σώμα των ενόρκων ότι εάν είχε μείνει παντρεμένη με τον 58χρονο σταρ του Χόλιγουντ «πιθανότατα να μην ήταν σήμερα εν ζωή»! «Φοβόμουν τόσο πολύ ότι όλο αυτό θα είχε κακή κατάληξη για μένα», είπε και πρόσθεσε, «δεν ήθελα πραγματικά να τον αφήσω. Τον αγαπούσα πολύ».

Στο δικαστήριο, ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Τζόνι Ντεπ τής επιτέθηκε όταν ήταν στο τρένο Orient Express στην Ασία μετά τον γάμο τους τον Φεβρουάριο του 2015, λέγοντας ότι τη χτύπησε και την κράτησε από το λαιμό ενώ ήταν στην καμπίνα τους. «Έσφιγγε το λαιμό μου κόντρα στο βαγόνι για πολλή ώρα», είπε η Άμπερ Χερντ, προσθέτοντας πως πίστευε ότι θα μπορούσε να «με σκοτώσει». «Θυμάμαι πως φοβόμουν ότι δεν θα το έκανε σκόπιμα», διευκρίνισε.

Σε άλλο σημείο της ίδιας κατάθεσης η Άμπερ Χερντ μίλησε για μια «εβδομάδα της Κολάσεως» όταν η παθολογική ζήλεια του Ντεπ χτύπησε «κόκκινο» επειδή της είχε γίνει πρόταση να πρωταγωνιστήσει δίπλα στον Τζέιμς Φράνκο. Η 36χρονη είπε ότι ο πρώην σύζυγός της αντέδρασε τότε γρονθοκοπώντας την και πετώντας ακόμα και έπιπλά εναντίον της. Αν και είπε ότι ο γάμος ήταν «κάποιες φορές πολύ τρυφερός», επιδεινώθηκε με την πάροδο του χρόνου σε σημείο που η ένταση και η βία έγιναν «σχεδόν φυσιολογικές». Χώρισαν το 2017, μετά από δύο χρόνια.

Κατά τη διάρκεια των ολοένα και συχνότερων διαφωνιών τους, η Άμπερ Χερντ ισχυρίστηκε ότι ο Τζόνι Ντεπ αυτοτραυματιζόταν συχνά. «Στους καβγάδες συχνά έκοβε τα χέρια του ή κρατούσε το μαχαίρι του στο στήθος του ή έβγαζε αίμα, επιφανειακά στην αρχή», είπε. «Έσβηνε και τσιγάρα πάνω του».

Στη δική του κατάθεση νωρίτερα, ο Τζόνι Ντεπ επέμεινε ότι ποτέ δεν χτύπησε την Άμπερ Χερντ, λέγοντας στους ενόρκους ότι η πρώην σύζυγός του είχε «ανάγκη» για καβγάδες και βία.

Στη σημερινή δίκη, οι ένορκοι άκουσαν επίσης μια σειρά από ηχητικά αποσπάσματα του πρώην ζευγαριού να καβγαδίζει. Σε ένα απόσπασμα – που έγινε viral πριν από τη δίκη – η Άμπερ Χερντ ακούγεται να λέει ότι χτύπησε τον Τζόνι Ντεπ. «Σε χτυπούσα. Δεν σε γρονθοκοπούσα», ακούγεται να λέει. 

Σύμφωνα με την Χερντ, μερικές φορές χτυπούσε «αντιδραστικά» τον Ντεπ και ισχυρίστηκε ότι  αναφερόταν στην «ανισότητα» της δύναμής τους.

Αυτήν την εκδοχή των γεγονότων επιχείρησαν να ανατρέψουν οι δικηγόρου του 58χρονου Ντεπ στη διάρκεια της κατ’ αντιπαράστασης εξέτασης της μάρτυρα. Η δικηγόρος Καμίλ Βάσκες ρώτησε τη μάρτυρα, γιατί είναι τόσο λίγες οι φωτογραφίες και τα ιατρικά αρχεία που θα στήριζαν τους ισχυρισμούς για σωματικούς τραυματισμούς από τους υποτιθέμενους ξυλοδαρμούς της. Η Χερντ απάντησε ότι ντρεπόταν για το γεγονός ότι ήταν θύμα κακοποίησης, ότι ουδέποτε αναζήτησε ιατρική θεραπεία «εκτός από τον θεραπευτή μου». Τόνισε ότι προσπάθησε να «καλύψει» όσα βίωνε με τη βοήθεια του μακιγιάζ και του πάγου για να μειώσει το πρήξιμο.

Η δικηγόρος θύμισε επίσης στην Χερντ ότι είχε «δεσμευτεί» να δωρίσει το σύνολο του διακανονισμού του διαζυγίου της με τον Ντεπ σε φιλανθρωπικούς σκοπούς κι αυτό ακόμα δεν έχει γίνει. Όταν η Βάσκες είπε ότι ο πελάτης της δεν έχει την Χερντ κοιτάξει ούτε μια φορά στα μάτια κατά τη διάρκεια της δίκης, η μάρτυρας απάντησε: «Απλά, δεν μπορεί».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα