ΑΘΗΝΑ
18:59
|
26.04.2024
Κανονικά θα γίνει η στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών η στάση εργασίας των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ κατά της ελληνικής Pisa, σύμφωνα με ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Παιδείας είχε καταθέσει αγωγή ζητώντας από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών να αναγνωρίσει ως παράνομη και καταχρηστική την κινητοποίηση, ώστε να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι εξετάσεις για τα Πρότυπα Σχολεία, όπως είχε πράξει με την «απεργία-αποχή» από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου.

Πάντως, η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας για αύριο, Τετάρτη, ημέρα των εξετάσεων. Η στάση θα πραγματοποιηθεί από τις 8:00πμ έως 11:00πμ, για τους δασκάλους και τους καθηγητές, «για την υπεράσπιση του δικαιώματός τους στην απεργία».

Σε ανάρτησή της, η Νίκη Κεραμέως αναφέρει: 
«Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία των συνδικαλιστικών ηγεσιών κατά της «ελληνικής Pisa». Αύριο θα διεξαχθεί κανονικά η διαδικασία και θα αξιοποιήσει επιτέλους και η χώρα μας ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο για τη βελτίωση της εκπαίδευσης. #Προχωράμε Η Παιδεία αλλάζει #ΣτηνΠράξη».

https://el-gr.facebook.com/NikiKerameus/posts/543360880481013

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις σχετικές αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, καθώς και το γεγονός ότι η Υπουργός Παιδείας, επιδεικνύοντας πρωτοφανή αυταρχισμό, προσφεύγει για μία ακόμη φορά στα δικαστήρια κατά των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, με ομόφωνη απόφασή της κηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022, από τις 8:00πμ έως 11:00πμ, για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για την υπεράσπιση του δικαιώματός τους στην απεργία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης κατά του αρχαιοφύλακα μετά τις καταγγελίες

Δολοφονία στου Ρέντη: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα