ΑΘΗΝΑ
05:57
|
04.07.2022
Τα νέα στοιχεία έρευνας της εταιρίας δημοσκοπήσεων IPSOS είναι καταπέλτης για τα πραγματικά επιτεύγματα της κυβέρνησης Τζόνσον,
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αύξηση του πληθωρισμού αδειάζει συνεχώς την τσέπη του μέσου Βρετανού και τινάζει στον αέρα τους οικιακούς προϋπολογισμούς.

Τα νέα στοιχεία έρευνας της εταιρίας δημοσκοπήσεων IPSOS είναι καταπέλτης για τα πραγματικά επιτεύγματα της κυβέρνησης του Συντηρητικού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον σε ό,τι αφορά την πραγματική οικονομία, όπως αυτή διαμορφώνει τη ζωή του λαού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα στοιχεία της έρευνας καταγράφουν κΚατακόρυφη αύξηση του κόστους ζωής στη Βρετανία, η οποίοα ανάγκασε:

  • Δύο στους τρεις πολίτες να σβήσουν τη θέρμανση στα σπίτια τους.
  • Σχεδόν τους μισούς να οδηγούν λιγότερο ή να αλλάξουν σουπερμάρκετ
  • Έναν στους τέσσερις να παραλείπει γεύματα.
  • Επίσης, ένας στους τρεις χαμηλόμισθους παραδέχθηκε ότι τον τελευταίο καιρό παραλείπει γεύματα λόγω της ανόδου του πληθωρισμού.

Η ανησυχία για τις πληθωριστικές πιέσεις βρίσκεται σε υψηλό 30ετίας και οι περισσότεροι Βρετανοί αναμένουν ότι οι τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης θα αυξηθούν μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές προβλέψεις, ίσως υπάρξει περισσότερο άγχος στον ορίζοντα» ανέφερε ο Γκίντεον Σκίνερ, ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικών ερευνών της Ipsos. «Θα διατηρηθεί η πίεση στην κυβέρνηση ώστε να γίνουν περισσότερα βήματα για να στηριχθεί ο κόσμος» πρόσθεσε.

Τα οικονομικά στοιχεία που αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο Τετάρτη εκτιμάται ότι θα δείξουν ότι ο πληθωρισμός έφτασε το 9,1% τον Απρίλιο, σύμφωνα με οικονομολόγους που ρωτήθηκαν από το πρακτορείο Reuters, ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας πιστεύει ότι θα μπορούσε να ξεπεράσει το 10% εντός του έτους. Μια άλλη δημοσκόπηση του YouGov δείχνει ότι το 72% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει κακή τη διαχείριση των οικονομικών θεμάτων από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, ποσοστό διπλάσιο σε σχέση με πέρσι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Και εγένετο σκότος!

«Αρκετοί οι νεκροί» από την επίθεση σε εμπορικό κέντρο της Κοπεγχάγης

Δολοφονία 19χρονου Παλαιστίνιου από τον ισραηλινό στρατό

Δεν θα είναι σαν τον Ψυχρό Πόλεμο, θα είναι σαν τον Α’ Παγκόσμιο…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα