ΑΘΗΝΑ
00:38
|
24.04.2024
Περισσότεροι από 70 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις, κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, με ισραηλινές δυνάμεις σε κηδεία στην Ιερουσαλήμ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 70 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις, κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, με ισραηλινές δυνάμεις σε κηδεία στην Ιερουσαλήμ. Οι αναταραχές, σύμφωνα με την αστυνομία, περιλάμβαναν «βίαιες ταραχές» που απείλησαν τη ζωή των Ισραηλινών οργάνων της τάξης.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν καθώς οι Παλαιστίνιοι έθαβαν τον Γουαλίντ Αλ-Σαρίφ, 23 ετών, ο οποίος πέθανε το Σάββατο μετά από τραύματα που υπέστη κατά τη διάρκεια συγκρούσεων τον περασμένο μήνα στο συγκρότημα του τζαμιού Αλ Άκσα της Ιερουσαλήμ.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος είπε ότι οι τραυματισμοί σημειώθηκαν «κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με δυνάμεις κατοχής», με την ισραηλινή αστυνομία να εκτοξεύει πλαστικές σφαίρες και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, μέσα και γύρω από την προσαρτημένη από το Ισραήλ Παλιά Πόλη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Η σορός του Σαρίφ μεταφέρθηκε από τους πενθούντες στο συγκρότημα του Αλ Άκσα και μεταφέρθηκε από την Πύλη του Ηρώδη της Παλιάς Πόλης, πριν από την ταφή σε ένα κοντινό νεκροταφείο.

Η ισραηλινή αστυνομία είπε ότι «βίαιες αναταραχές σημειώθηκαν τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την κηδεία, ακόμα και μέσα στο νεκροταφείο». Έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Οι ισραηλινές «δυνάμεις ενήργησαν αποφασιστικά εναντίον εκατοντάδων παραβατών του νόμου και βίαιων ταραχοποιών που… ανέλαβαν βίαιες ενέργειες οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας. Οι Παλαιστίνιοι «εκτόξευαν πέτρες, μπουκάλια, τούβλα και άλλα βαριά αντικείμενα, καθώς και πυροτεχνήματα κατά των δυνάμεων», πρόσθεσε.

Η ομάδα υπεράσπισης της Λέσχης Παλαιστινίων κρατουμένων ανέφερε ότι περισσότεροι από 50 άνθρωποι συνελήφθησαν. Η αστυνομία ανακοίνωσε έναν αριθμό συλλήψεων που φτάνουν τις 15.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν λίγες μέρες μετά την πρωτοφανή επίθεση της αστυνομίας στην νεκρώσιμη ακολουθία της βετεράνου ρεπόρτερ του Al Jazeera, Σιρέν Αμπού Ακλάχ, η οποία σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιδρομής του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη.

Το απίστευτο αυτό περιστατικό έχει καταδικαστεί έντονα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Εθνών και του Βατικανού.

ΠΗΓΗ: France24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα