ΑΘΗΝΑ
02:58
|
26.04.2024
Tα UFO ονομάζονται πλέον UAP και το Πεντάγωνο άνοιξε το ειδικό γραφείο έρευνας AOIMSG για να ερευνήσει περίεργα φαινόμενα που θα ζήλευε και ο Μόλντερ…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στελέχη του Πενταγώνου καταθέτουν από νωρίς σήμερα στην αμερικανική Βουλή Αντιπροσώπων για τις θεάσεις «Αγνώστου Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα» (UAP, αντί της γνωστότερης ονομασίας UFO) αφού προηγουμένως παρουσιάστηκε στην αρμόδια Επιτροπή Πληροφοριών έκθεση με τις πάνω από 140 αναφορές  πιλότων της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ.

«Ξέρουμε ότι οι στρατιωτικοί μας είδαν άγνωστης ταυτότητας φαινόμενα και επειδή τα UAP συνιστούν πιθανό κίνδυνο για την ασφάλεια των πτήσεων (…) έχουμε δεσμευτεί σε μια προσπάθεια να εξακριβώσουμε την προέλευσή τους», είπε ο Ρόναλντ Μόλτρι,  που είναι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών και Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας.

Ο δεύτερος αξιωματούχος που κατέθεσε ήταν ο Σκοτ Μπρέι, αναπληρωτής διευθυντής της υπηρεσίας πληροφοριών του Πολεμικού Ναυτικού.

Ωστόσο, τα στοιχεία από τους απόρρητους φακέλους του Πενταγώνου όπως και οι καταθέσεις ειδικών στα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής παρουσιάστηκαν σε συνεδρίαση «κεκλεισμένων των θυρών». Τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής είχαν στα χέρια τους κατάλογο με ερωτήματα που τους έχουν προτείνει επιστήμονες και εμπειρογνώμονες  με την προσδοκία πως θα πάρουν έστω κάποιες απαντήσεις.

Ο Κρίστοφερ Μίλλον πρώην επικεφαλής του Πενταγώνου και επικριτής των κυβερνητικών χειρισμών σε σχέση με υποθέσεις UAP, στο προσωπικό του ιστολόγιο ανέφερε πως «η πιο σημαντική ερώτηση είναι εάν έχουν παρατηρηθεί αυτά και έξω από την γήινη ατμόσφαιρα».

«Εάν τα μέλη της επιτροπής επιβεβαιώσουν φαινόμενα UAP στο διάστημα, τότε θα γράψουν Ιστορία και θα βοηθήσουν να εξαλειφθεί μία ολόκληρη κατηγορία πιθανών εξηγήσεων με διάφορα φαινόμενα στην ατμόσφαιρα όπως «κινέζικά φανάρια» τηλεχειριζόμενα μη επανδρωμένα αεροπλάνα «πολιτών» κ.α. ανέφερε ο Μίλλον στο ιστολόγιό του.

Έρευνες στο σκοτάδι από τη δεκαετία του 1960

Όπως θυμίζει το βρετανικό δίκτυο BBC, η πρώτη δημόσια κατάθεση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για UFO ξεκίνησε επί προέδρου Τζέραλντ Φορντ το 1966 ώσπου οι ακροάσεις τότε έκλεισαν το 1969 με έρευνα της πολεμικής αεροπορίας που έφερε την κωδική ονομασία «Project Blue Book» κατά την οποία υποστηρίχτηκε πως «κανένα ιπτάμενο άγνωστο αντικείμενο δεν επιβεβαιώθηκε ούτε εμφανίστηκε σαν απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ».

Project Blue Book: Γενικό Review

Το 2017 αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν ξανά στις μυστικοπαθείς προσπάθειες του Πενταγώνου να συγκεντρώσει μαρτυρίες πιλότων και άλλων στρατιωτικών που είχαν κάνει αναφορές για μυστηριώδη φαινόμενα ή περίεργα αντικείμενα στον ουρανό, ενίοτε σε «καθημερινή βάση» έξω από στρατιωτικές βάσεις και αποθήκες με αμερικανικά πυρηνικά όπλα.

Το 2020 ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε υπογράψει νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19 που προέβλεπε μεταξύ άλλων και πρόβλεψη που απαιτούσε από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να υποβάλλουν μη απόρρητη  έκθεση για φαινόμενα UPA σε 180 μέρες.

Τον Ιούνιο του 2021 η Διευθύντρια των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών (επί Μπάιντεν), Αβρίλ Χέινς, έδωσε στη δημοσιότητα έκθεση που υποστήριζε πως δεν υπάρχει «καμία εξήγηση για δεκάδες άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα» για τουλάχιστον 144 περιπτώσεις που καταγράφηκαν από το 2004 και έπειτα.

Τον περασμένο Δεκέμβρη οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο επιχείρησαν κάποια «μεγαλύτερη αποκάλυψη»  μέσω νόμου για την Εθνική Άμυνα που απαιτεί από τον στρατό να θεσπίσει Μόνιμο Γραφείο Έρευνας για φαινόμενα UAP, που αποκαλείται «Ομάδα Διαχείρισης και Συγχρονισμού Ταυτοποίησης Ιπτάμενου Αντικειμένου» (Airborne Object Identification and Management Synchronization Group),γνωστό και ως #AOIMSG.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα