ΑΘΗΝΑ
02:38
|
19.04.2024
Στα όλο και ακριβότερα τρόφιμα εστιάζει ο γερμανικός Τύπος, αλλά για τις ντομάτες δεν φταίει... ο Πούτιν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα πρωτοσέλιδα των Γερμανικών εφημερίδων, εδώ και καιρό, σχεδόν μονοπωλούν οι αυξήσεις-φωτιά σε καύσιμα και τρόφιμα, όμως σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, οι τιμές της ντομάτας είναι αυτές που καταγράφουν τη μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο.

«Για τον εκτιμώμενο πληθωρισμό όπως τον αισθάνονται οι Γερμανοί, το υπ’ αριθμόν ένα αντικείμενο αγανάκτησης είναι πλέον η ντομάτα», σημειώνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Σε τελική ανάλυση, ο καθένας πρέπει να αγοράσει τρόφιμα. Και οι περισσότεροι τρώνε ντομάτες», αναφέρει η εφημερίδα σχολιάζοντας το γεγονός ότι η αύξηση της τιμής μέσα στον Απρίλιο άγγιξε το 40%.

«Ευθύνεται όμως και γι’ αυτό ο Πούτιν;» αναρωτιέται αρθρογράφος της εφημερίδας που σημειώνει ότι η Ουκρανία δεν αποτελεί βασικό προμηθευτή ντομάτας για τη γερμανική αγορά και, άλλωστε, η τιμή του δημοφιλούς λαχανικού «πήρε τον ανήφορο» πολύ πριν την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου,

Οι πραγματικοί ένοχοι φαίνεται πως είναι… οι Ολλανδοί. «Τον χειμώνα παίρνουμε τις ντομάτες μας κυρίως από Ισπανία και Μαρόκο και από το Μάρτιο μέχρι το Μάιο γίνεται η μεταστροφή στις ολλανδικές, βελγικές και γερμανικές ντομάτες», εξηγεί στην εφημερίδα ο Χανς-Κρίστοφ Μπερ από τη Γερμανική Εταιρεία Πληροφοριών για την Αγροτική Αγορά (ΑΜΙ). «Φέτος όμως αυτή η αλλαγή σκυτάλης δεν πέτυχε γιατί οι Ολλανδοί καθυστέρησαν πολύ να αρχίσουν τις καλλιέργειες. Κάποιες φάρμες δεν θέρμαναν τα θερμοκήπιά τους όσο άλλες χρονιές το χειμώνα, με αποτέλεσμα η ανοιξιάτικη σοδειά να είναι μικρότερη και οι καρποί να ωριμάσουν με πιο αργούς ρυθμούς.»

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα