ΑΘΗΝΑ
22:33
|
16.04.2024
Ο Πάπας, με τους καλεσμένους του, προσευχήθηκε να μην παραδοθεί το τάγμα του Αζόφ, αλλά «να το σώσει ο Θεός».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πάπας Φραγκίσκος δέχθηκε την Τζούλια Φεντόσιουκ και την Κατερίνα Προκοπένκο, δύο Ουκρανές, οπαδούς του Στεπάν Μπαντέρα και συζύγους μαχητών του τάγματος Αζόφ. Τις συνόδευε ένα μέλος της ομάδας «Voïna» (Πόλεμος) και εκπρόσωπος των «Pussy Riots», ο καλλιτέχνης Πιοτρ Βερζίλοφ.

Ο Πάπας, με τους καλεσμένους του, προσευχήθηκε να μην παραδοθεί το σύνταγμα του Αζόφ, αλλά «να το σώσει ο Θεός» παρακαλώντας για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για τους στρατιώτες.

Υπάρχουν τρεις Ρωμαιοκαθολικές Εκκλησίες στην Ουκρανία. Μία από αυτές είναι η Ουκρανική Ελληνο-Καθολική Εκκλησία που συμμάχησε με τους Μπαντερίστες και τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, υποκινώντας τη σφαγή των εβραϊκών πληθυσμών. Αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεύει το 8% του ουκρανικού πληθυσμού.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η Ουκρανική Ελληνοκαθολική Εκκλησία ήταν μέλος του «Αντιμπολσεβίκικου Μπλοκ Εθνών» (ABN). Οι Σοβιετικοί προσπάθησαν να ακυρώσουν την ιεραρχία της και να τραβήξουν τους οπαδούς της στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, το Βατικανό, πολύ ντροπιασμένο, δοκίμασε πολλές λύσεις πριν αναγνωρίσει τελικά τους «Ουνίτες».

Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε αρχικά ανακοινώσει ότι θα αφιερώσει την Ουκρανία και τη Ρωσία στην Άμωμη Καρδιά της Παναγίας, σύμφωνα με την επιθυμία που είχαν ορίσει οι «Μάντεις της Φατίμα» (το 1917). Στη συνέχεια υπαναχώρησε, όταν συνειδητοποίησε ότι, για πολλούς, μια τέτοια πρωτοβουλία θα δικαιολογούσε μια σταυροφορία κατά της Ρωσίας. Στη συνέχεια αφιέρωσε «ολόκληρο τον κόσμο» στην Καρδιά της Παναγίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Το ισραηλινό συμβούλιο πολέμου αποφάσισε επώδυνα αντίποινα κατά του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα