ΑΘΗΝΑ
00:43
|
20.04.2024
Ο Πρόεδρος στο Χαμόγελο του Παιδιού δήλωσε πως ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, του ζήτησε να μην δώσει άλλη δημοσιότητα στις πιέσεις για λουκέτο...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μάχη απέναντι στον βρώμικο πόλεμο ισχυρών συμφερόντων ορισμένων στελεχών της κυβέρνησης και μεγάλων ΜΚΟ συνεχίζει να δίνει το Χαμόγελο του Παιδιού, που κινδυνεύει με λουκέτο υπό διάφορα προσχήματα με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου να παίζει ιδιαίτερο ρόλο.

Το πρωί ο Πρόεδρος στο Χαμόγελο του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, προσκεκλημένος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ, Καλημέρα Ελλάδα, κατήγγειλε πως ο υπουργός Επικρατείας και βουλευτής της Ν.Δ Γιώργος Γεραπετρίτης, του ζήτησε να μην δώσει άλλη δημοσιότητα στις πιέσεις για λουκέτο που δέχεται το Χαμόγελο του Παιδιού εξαιτίας διατάξεων της νέας (φωτογραφικής…) κοινής Υπουργικής Απόφασης 40494/3.5.2022 και του Νόμου 4921/2022 (Άρθρο 67) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που θεσπίζει πολύ αυστηρές και ανελαστικές προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας των Ιδιωτικών Μη Κερδοσκοπικών Μονάδων Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας.

«Αποδεσμεύτηκα από αυτό που μου ζήτησε χθες ο κ. Γεραπετρίτης να σταματήσουμε τη δημοσιότητα από τη στιγμή που ξεκίνησε διαδικασία και συναντήσεις με φορείς χωρίς να κληθούμε εμείς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Γιαννόπουλος καρφώνοντας τον υπουργό.

Παράλληλα, ο Κώστας Γιαννόπουλος, εξαπέλυσε επίθεση κατά της Δόμνας Μιχαηλίδου που ήταν και εκείνη παρούσα στο πάνελ της εκπομπής κατηγορώντας την για εμπάθεια.

«Πονάει αυτό το πράγμα που γίνεται. Έχετε μια εμπάθεια για «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Στους διαδρόμους του Υπουργείου έχουν δημιουργηθεί κάποια θέματα. Στα λόγια που μιλάμε όλα είναι καλά, αλλά υπάρχει δαμόκλειος σπάθη για την λειτουργία μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος.

Εικόνα

Από την πλευρά της υφυπουργός αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επιχείρησε να αποκρούσει τις αντιδράσεις. Στις καταγγελίες του Γιαννόπουλου, αντέτεινε ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμία δομή, κανένα Ίδρυμα να μην έχει κανόνες και ότι η σχετική ΚΥΑ ρυθμίζει 82 δομές και όχι μόνο«Το Χαμόγελο του Παιδιού».«Οι προδιαγραφές είναι πρωτίστως στελέχωσης, αλλά είναι και κτηριακές. Δίνουμε έναν χρόνο για να προσαρμοστούν οι δομές σε αυτές τις προδιαγραφές. Μπορεί να έχουμε και κάποιο λάθος. Αν έχουμε, να το δούμε», υποστήριξε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σχέδιο για λουκέτο στα σπίτια του Χαμόγελου του Παιδιού;

Σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού οι προβλέψεις του νόμου 4921/2022, θα οδηγήσουν στο κλείσιμο των Σπιτιών Ημερήσιας Φροντίδας, των Σπιτιών Μόνιμης διαβίωσης, καθώς και άλλων χώρων ποιοτικής φιλοξενίας παιδιών στη χώρα.

Όπως καταγγέλλει, το Χαμόγελο του Παιδιού στον νόμο προβλέπεται ο διαχωρισμός μεταξύ των δομών Δημόσιων (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου – ΝΠΔΔ), των εκκλησιαστικών και των Ιδιωτικών (Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου – ΝΠΙΔ). Επιπλέον,δίνεται μεγάλη έμφαση στις κτιριακές υποδομές και καμία ιδιαίτερη αναφορά για κοινωνική ένταξη ενώ (όπως αναφέρει ανακοίνωση της οργάνωσης) «προβλέπονται σειρά κτηριακών προϋποθέσεων και στελέχωση των δομών με φύλακες σαν να μιλάμε για φυλακές».

Την αντίθεσή του στο σχέδιο αυτό είχαν εκφράσει την Δευτέρα σε τρίωρη συνέντευξη Τύπου στελέχη και εκπρόσωποι του Χαμόγελου του Παιδιού.

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να επισημανθεί πως στην συγκεκριμένη ΚΥΑ υπαγορεύεται η φιλοξενία σε Δημόσιες δομές (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου – ΝΠΔΔ) και εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα και μετά από τεράστια ταλαιπωρία του παιδιού προβλέπεται…διερεύνηση φιλοξενίας του σε ιδιωτικό χώρο φιλοξενίας.

«Δεν κινείται με γνώμονα το καταλληλότερο πλαίσιο για την περίπτωση του παιδιού» αναφέρει το Χαμόγελο του Παιδιού κατακεραυνώνοντας το ύποπτο σχέδιο της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, Δόμνας Μιχαηλίδου που έχει μπει μπροστά στην προώθηση αυτού του σχεδίου.

Πιέσεις και ύποπτοι έλεγχοι σε μεγάλο χορηγό της οργάνωσης

Σε νεότερη ανάρτηση της οργάνωσης σήμερα το απόγευμα στο Τουίτερ καταγγέλλεται πως ασκήθηκαν έντονες πιέσεις σε σταθερό μεγάλο χορηγό του Χαμόγελου του Παιδιού, ο οποίος ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωσή του για την υποστήριξη στην οργάνωση δέχθηκε… εξονυχιστικό έλεγχο από το τμήμα Δημοσίων Εσόδων και τον προειδοποίησαν πως έπεται και… έλεγχος της περιφέρειας.

Το αποτέλεσμα; Ο επιχειρηματίας κατέβασε την ανακοίνωση υποστήριξης στο Χαμόγελο του Παιδιού ενδίδοντας στις βρώμικες απειλές και κινήσεις.

Έντονες αντιδράσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Η υπόθεση έχει προκαλέσει το έντονο δημόσιο ενδιαφέρον και καταιγιστικές αντιδράσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με πρώτο το Τουίτερ όπου η πλειοψηφία των πολιτών κατακεραυνώνει τις κινήσεις των αρμόδιων αρχών κατά του Χαμόγελου του Παιδιού. Η υπόθεση με το χάσταγκ #χαμογελοτουπαιδιου έρχεται στις πρώτες θέσεις των τάσεων του Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης αποδεικνύοντας πως οι όποιοι σκοτεινοί σχεδιασμοί ενάντια στο Χαμόγελο του Παιδιού δεν θα περάσουν τόσο εύκολα όσο κάποιοι ήλπιζαν…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα