ΑΘΗΝΑ
00:10
|
25.04.2024
Στη σκιά της καταστολής στο ΑΠΘ και της νεοσύστατης «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάτω από το βαρύ κλίμα της διευρυμένης καταστολής στο ΑΠΘ την περασμένη εβδομάδα, με την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων, τους ξυλοδαρμούς και τις βίαιες συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν και με την νεοσύστατη «Πανεπιστημιακή Αστυνομία» να βρίσκεται προ των πυλών των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, προσέρχονται σήμερα Τετάρτη, στις κάλπες οι φοιτητές όλης της χώρας.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί, όπως αποφάσισε το διαπαραταξιακό συμβούλιο των φοιτητών της προηγούμενες ημέρες, έπειτα από τρία χρόνια αναβολών εξαιτίας της πανδημίας, χρόνια που οι φοιτητές δεν έμειναν άπραγοι αλλά συνέχισαν να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

Με κεντρικό σύνθημα «Επιστρέφουμε», η ΔΑΠ ΝΔΦΚ φιλοδοξεί να διατηρήσει την πρωτιά της στις εκλογές και αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως στόχος είναι «ένα καλύτερο, αναβαθμισμένο και αληθινά προοδευτικό Πανεπιστήμιο, το οποίο θα επενδύει στην ελευθερία, τον πλουραλισμό, την ασφάλεια και την ανεκτικότητα».

«Μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της κυβέρνησης και ενίσχυσης του αγώνα για τα δικαιώματά των φοιτητών, που βρίσκονται στο στόχαστρο όλων των κυβερνήσεων» ζητά από τους φοιτητές να στείλουν η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ), που έχει ως πρόταγμα «Μόνοι τους και όλοι μας».

«Να υψώσουμε τοίχος στην εμπορευματοποίηση της Παιδείας που κάποιοι επιθυμούν», τονίζει η ανακοίνωση της ΠΑΣΠ, η οποία έχει ως σύνθημα «Μαζί, με δημιουργικές πρωτοβουλίες στη γνώση, στο αύριο».

«Ενάντια στο Πανεπιστήμιο των επιχειρήσεων, των ταξικών φραγμών, της καταστολής» δηλώνει η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (Ε.Α.Α.Κ.) με πρόταγμα «Αντεπίθεση τώρα!».

«Ή εμείς ή αυτοί» τα σύνθημα του BLOCO Ριζοσπαστικής Αριστεράς, το οποίο επισημαίνει στην ανακοίνωσή του «να συγκροτήσουμε μέτωπο δημοκρατίας εν όψει των φοιτητικών εκλογών που θα σταθεί ανάχωμα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υπονομεύουν τις ζωές μας».

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη των εκλογών έχει η εφορευτική επιτροπή σε κάθε σύλλογο και οι φοιτητές, που ξεπερνούν τους 550.000 σε όλη τη χώρα, ψηφίζουν με αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο. Οι κάλπες στους περισσότερους συλλόγους ανοίγουν στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 7 το απόγευμα, εκτός από περιπτώσεις που η εφορευτική επιτροπή αποφασίζει διαφορετικά.

Όσο αφορά στα αποτελέσματα, αναμένεται η κάθε παράταξη να δώσει τα δικά της, τόσο για την ίδια, όσο και για τις υπόλοιπες, καθώς – εδώ και πολλά χρόνια – δεν υπάρχει καμία συνεννόηση μεταξύ των φοιτητικών παρατάξεων για κοινά αποτελέσματα.

=

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα