ΑΘΗΝΑ
15:07
|
08.05.2024
Αντίποινα για την απέλαση 41 μελών ρωσικών διπλωματικών αποστολών από το Παρίσι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη σήμερα ο πρέσβης της Γαλλίας στη Μόσχα Πιέρ Λεβί, όπου και έγινε αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών για την «προκλητική και αδικαιολόγητη», όπως χαρακτηρίζεται από την ρωσική πλευρά, απόφαση του Παρισιού να κηρύξει 41 υπαλλήλους ρωσικών διπλωματικών αποστολών στην Γαλλία ως persona non grata.

Όπως τόνισαν οι Ρώσοι διπλωμάτες, η κίνηση αυτή της Γαλλίας προκαλεί σοβαρή ζημιά στις σχέσεις των δύο χωρών και στην εποικοδομητική συνεργασία Μόσχας – Παρισιού.

Ως απάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, η Μόσχα κήρυξε «ανεπιθύμητους» 34 υπαλλήλους γαλλικών διπλωματικών αποστολών στη Ρωσία και τους ζητά να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός δύο εβδομάδων.

Από την πλευρά της η Γαλλία, μέσω εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της, χαρακτήρισε την ρωσική απόφαση παράλογη και στερούμενη νομικής βάσης.

Η Γαλλία λυπάται για την απόφαση της Ρωσίας να απελάσει Γάλλους διπλωμάτες από τη Μόσχα και τη θεωρεί παράλογη, δήλωσε εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σοβαρός κίνδυνος για την Κύπρο και την Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχείς οι προκλήσεις της Άγκυρας

Ενισχύονται οι οικονομικές σχέσεις Τουρκίας-Κουβέιτ

Γαλλικός στρατός ήδη πολεμά στο Ντονμπάς;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα