ΑΘΗΝΑ
13:35
|
05.05.2024
Δεν φτάνει που επιτέθηκαν στους νεκροπομπούς που κρατούσαν το φέρετρο της δολοφονημένης Ακλέχ. Τους συλλαμβάνουν με δήθεν «πληροφορίες» για να κλείσουν στόματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χειροπέδες πέρασαν Ισραηλινοί αστυνομικοί στον Παλαιστίνιο Άμρο Αμπού Χντάιρ, τον οποίον είχαν χτυπήσει άσχημα την περασμένη Παρασκευή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ ενώ σήκωνε στον ώμο του μαζί με άλλους το φέρετρο της δολοφονημένης δημοσιογράφου του αλ Τζαζίρα, Σιρίν Αμπού Ακλέχ.

Εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας επιβεβαίωσε πως ο Χντάιρ δεν συνελήφθη την Δευτέρα σε σχέση με τα επεισόδια που προκάλεσαν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στην κηδεία της δημοσιογράφου αλλά απέφυγε να εξηγήσει για ποιον λόγο τον έθεσαν υπό κράτηση τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Κυριακή.

Ο δικηγόρος του συλληφθέντος, Χαλντούμ Νίτζμ είπε ότι ο πελάτης του συνελήφθη δίχως να γνωρίζει την κατηγορία και πως στη συνέχεια τον ανέκριναν σε σχέση με την επεισοδιακή μεταφορά του φέρετρου προς χριστιανικό νεκροταφείο της Ιερουσαλήμ. Συνελήφθη πάντως με τη συνηθισμένη δικαιολογία των «πληροφοριών» της ισραηλινής υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας Σιν Μπετ σε βάρος του.

Ένας δεύτερος νεκροπομπός, που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά του, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι ανακρίθηκε από την αστυνομία αλλά δεν συνελήφθη. Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας του Ισραήλ Ομέρ Μπάρλεφ είπε ότι ο επίτροπος της αστυνομίας συγκάλεσε μια επιτροπή που θα ερευνήσει σε βάθος όσα συνέβησαν στην κηδεία.

Το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι ερευνούν ξεχωριστά τη δολοφονία της Σιρίν Αμπού Ακλέχ.

Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν τις ισραηλινές δυνάμεις ότι την σκότωσαν εν ψυχρώ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που εκτελούσαν στη Δυτική Όχθη.

Το Ισραήλ αρνείται ότι η δημοσιογράφος ήταν στόχος προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι ενδέχεται να πυροβολήθηκε κατά λάθος από ένοπλο Παλαιστίνιο κατά την ανταλλαγή πυρών κοντά στην Τζενίν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Άνοδος στο 3,9% η ανεργία στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο

Το Ισραήλ αποφάσισε να κλείσει το Al Jazeera στην επικράτειά του

ΗΠΑ: Αναμένεται το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετίων

Ιρανός ΥΠΕΞ: Η διεθνής πίεση στο Ισραήλ χαράσσει τον δρόμο της εκεχειρίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα