ΑΘΗΝΑ
21:03
|
26.04.2024
Αγνοείται περιπατητής στην Δίρφυ Ευβοίας - Ένας τραυματίας στην Κεφαλλονιά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνολικά 157 κλήσεις σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία έχει δεχτεί από χθες στις 10 το βράδυ έως σήμερα στις 7 το πρωί, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, λόγω της πρόσκαιρης επιδείνωσης του καιρού.

Αναλυτικά, στην Περιφέρεια Αττικής 133 κλήσεις και συγκεκριμένα:

  • 11 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων
  • 94 κλήσεις για κοπές δέντρων
  • 27 κλήσεις για αφαίρεση αντικειμένων
  • 1 κλήση για απεγκλωβισμό 5 οχημάτων λόγω υψηλής στάθμης υδάτων.

Στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας 12 κλήσεις για κοπές δέντρων

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 12 κλήσεις και συγκεκριμένα:

  • 9 κλήσεις για κοπές δέντρων και
  • 3 κλήσεις για αφαίρεση αντικειμένου

«Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν, κυρίως στην Αττική όπου το καιρικό φαινόμενο εκδηλώθηκε τις τελευταίες ώρες», σημειώνει η Πυροσβεστική.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ η Πυροσβεστική προχώρησε στον απεγκλωβισμό 5 οδηγών που είχαν ακινητοποιηθεί με τα οχήματά τους στη Λεωφόρο Σταμάτας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική στη Λεωφόρο Σταμάτα στο ύψος της 25ης Μαρτίου είχαν ακινητοποιηθεί 5 οχήματα λόγω υψηλής στάθμης των υδάτων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο βοήθησαν τους οδηγούς να βγουν από τα οχήματά τους, ενώ στο σημείο παρέμειναν δυνάμεις σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν.

Τέλος, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε ολόκληρο το δίκτυο της Γραμμής 1 του Μετρό, που είχε διακοπεί στο τμήμα Ταύρος – Κηφισιά, λόγω πτώσης δέντρων στο ύψος του Μοσχάτου και της Καλλιθέας.

Μικρά προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους

Μικροπροβλήματα κυρίως σε ορισμένες πορθμειακές γραμμές, έχουν προκαλέσει και οι ισχυροί άνεμοι, που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν τοπικά στα πελάγη τα 8, πρόσκαιρα στη θάλασσα Κυθήρων έως τα 9 μποφόρ.

Από το μεσημέρι και από τα βόρεια αναμένεται μικρή εξασθένηση. Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελέστηκε το πρωινό δρομολόγιο για Μαρμάρι, ύστερα από απόφαση του πλοιάρχου. Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Φανερωμένη Σαλαμίνας-Πάχη Μεγάρων και Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Κλειστή είναι η γραμμή Ρίο-Αντίρριο, ενώ με πρακτικό και κατόπιν απόφασης του πλοιάρχου εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Λευκίμμης-Κέρκυρας.

Έρευνες για αγνοούμενο στην Εύβοια

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό άνδρα στην περιοχή Λειρί στην Δίρφυ Ευβοίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, περιπατητής έχασε τον προσανατολισμό του στην προσπάθειά του να φτάσει στο καταφύγιο στην Δίρφυ κι επικοινώνησε με την πυροσβεστική για να τον εντοπίσουν.

Κινητοποιήθηκαν δυνάμεις που βρήκαν το όχημά του και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το καταφύγιο αλλά δεν έχουν μπορέσει ακόμη να εντοπίσουν τον ίδιο.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 16 πυροσβέστες με 9 οχήματα, η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας-Διάσωσης (ΟΟΕΔ) της 7ης ΕΜΑΚ, ενώ συνδρομή παρέχουν ο ορειβατικός σύλλογος Χαλκίδας, η ελληνική ομάδα διάσωσης, εθελοντές και η ΕΛΑΣ.

Ένας τραυματίας στην Κεφαλλονιά

Λόγω της κακοκαιρίας τραυματίστηκε και ένας άνθρωπος στο Αργοστόλι Κεφαλλονιάς.

Συγκεκριμένα οι θυελλώδεις άνεμοι ξήλωσαν το στέγαστρο που βρίσκεται στην παραλία του Αργοστολίου. Το στέγαστρο έπεσε πάνω σε σταθμευμένο όχημα, ενώ τραυμάτισε και υπάλληλο του Δήμου Αργοστολίου, ο οποίος βρισκόταν εκείνη την στιγμή στο σημείο για εργασίες.

Σύμφωνα με kefaloniamagazine.gr, ο τραυματίας έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας του ενώ άλλοι δύο υπάλληλοι που ήταν στο σημείο δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες χωρίς να μεταβούν στο Νοσοκομείο

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα