ΑΘΗΝΑ
20:49
|
19.04.2024
Η Κίνα διεξάγει συνομιλίες με τη Ρωσία για την αγορά πρόσθετων προμηθειών πετρελαίου προκειμένου να τις προσθέσει στα στρατηγικά της αποθέματα αργού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα διεξάγει συνομιλίες με τη Ρωσία για την αγορά πρόσθετων προμηθειών πετρελαίου προκειμένου να τις προσθέσει στα στρατηγικά της αποθέματα αργού, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg News.

Το αργό θα χρησιμοποιηθεί για να γεμίσει τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου της Κίνας, και οι συνομιλίες διεξάγονται σε επίπεδο κυβερνήσεων, με τη μικρή απευθείας συμμετοχή πετρελαϊκών εταιριών, μετέδωσε το Bloomberg, επικαλούμενο ένα πρόσωπο που γνωρίζει το σχέδιο.

Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου λίγο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να εξετάζει ένα σταδιακό εμπάργκο, ωθώντας περισσότερα φορτία με ρωσικό πετρέλαιο προς την Ασία.

Η ΕΕ έχει σχεδιάσει να απαγορεύσει όλες τις ρωσικές εισαγωγές αργού πετρελαίου και διυλισμένων προϊόντων έως το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ οι ΗΠΑ απαγόρευσαν τις αποστολές στις αρχές Μαρτίου.

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αργού στον κόσμο και ο μεγαλύτερος αγοραστής ρωσικού πετρελαίου, έχοντας εισαγάγει σχεδόν 1,6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως ρωσικού αργού το 2021, σύμφωνα με στοιχεία της κινεζικής κυβέρνησης.

Επιδιώκει να διατηρήσει τα αποθέματά της, παρόλο που καταναλώνει λιγότερο, καθώς τα lockdown εν μέσω ανάκαμψης των κρουσμάτων COVID-19 περιορίζουν τη ζήτηση, ανέφερε το Bloomberg.

«Υπάρχει ακόμη περιθώριο αναπλήρωσης των αποθεμάτων και θα ήταν μια καλή ευκαιρία για αυτούς να το κάνουν, εάν μπορούν να προμηθεύονται με εμπορικά ελκυστικούς όρους», είπε στο newswire η Τζέην Ξιέ, ανώτερη αναλύτρια πετρελαίου στην εταιρεία δεδομένων και ανάλυσης «Kpler».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

«Καθαρή επιθετικότητα»: Αντιδράσεις στο βέτο των ΗΠΑ για την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα