ΑΘΗΝΑ
18:31
|
18.04.2024
«Είναι λυπηρό να βλέπουμε ότι οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν τις παράλογες προσπάθειές τους να παραποιήσουν την ιστορία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με μια προκλητική ανακοίνωση που συγκρίνει την Γενοκτονία των Ποντίων, στην οποία είναι αφιερωμένη η σημερινή ημέρα, με την Άλωση της Τριπολιτσάς, αντέδρασε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για «διαστρέβλωση της ιστορίας» και «παραληρηματικές» δηλώσεις των ελληνικών αρχών με το πρόσχημα της επετείου των «αβάσιμων ποντιακών αξιώσεων».

«Είναι λυπηρό να βλέπουμε ότι οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν τις παράλογες προσπάθειές τους να παραποιήσουν την ιστορία. Καταδικάζουμε επίσης τις προσπάθειες των αντιτουρκικών λόμπι να εξαπατήσουν το κοινό φέρνοντας αυτούς τους μεροληπτικούς ισχυρισμούς στην ημερήσια διάταξη της συζήτησης σε τρίτες χώρες», αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

«Αντί να βασίζεται σε παραποιημένες ιστορικές αφηγήσεις που έρχονται σε αντίθεση με την πραγματικότητα, θα ήταν πιο λογικό για την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα γεγονότα σχετικά με τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν από την Ελλάδα κατά την απόπειρα κατοχής και εισβολής της στην Ανατολία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Θα ήταν σκόπιμο για όσους ενστερνίζονται τέτοιους ισχυρισμούς να θυμούνται τα «βίαια εγκλήματα και τις θηριωδίες» που διαπράχθηκαν εναντίον άλλων θρησκευτικών ή εθνοτικών ομάδων, ιδιαίτερα των Τούρκων, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής της Τριπολιτσάς το 1821, προστίθεται στην ανακοίνωση όπως δημοσιεύεται στο πρακτορείο Anadolu.

«Καλούμε την Ελλάδα να εργαστεί για την ειρήνη, τη σταθερότητα και ένα ευημερούν μέλλον στη βάση της συνεργασίας αντί να προσπαθεί να διαστρεβλώσει τα γεγονότα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισχυρός σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην κεντρική Τουρκία

Ρωσικά σχέδια για Νέα Τάξη Πραγμάτων βλέπει η Washington Post

Κρατικά υποκινούμενες οι εκρήξεις στους Nord Stream, λένε οι ασφαλιστικές

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκαν μαθήτριες δημοτικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα