ΑΘΗΝΑ
21:24
|
23.04.2024
Η μετάδοση θα μπορούσε να επιταχυνθεί λένε ορισμένα διευθυντικά στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Καθώς μπαίνουμε στη θερινή περίοδο στην ευρωπαϊκή περιοχή, με μαζικές συγκεντρώσεις, φεστιβάλ και πάρτι, ανησυχώ ότι η μετάδοση θα μπορούσε να επιταχυνθεί, καθώς τα κρούσματα που ανιχνεύονται αυτήν τη στιγμή είναι μεταξύ εκείνων που εμπλέκονται σε σεξουαλική δραστηριότητα και τα συμπτώματα είναι άγνωστα σε πολλούς» δήλωσε το απόγευμα ο περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε.

Αφορμή έδωσε η αποψινή συνεδρίαση του ΠΟΥ για την «ευλογιά των πιθήκων», μερικές δεκάδες κρούσματα της οποίας έχουν επιβεβαιωθεί σε όλες τις ηπείρους και όχι μόνον της Αφρικής όπου ανιχνεύτηκε για πρώτη φορά το 1958.

Η συνάντηση είναι των μελών της Στρατηγικής και Τεχνικής Συμβουλευτικής Ομάδα για Μολυσματικούς Κινδύνους με Πιθανότητα Πανδημίας και Επιδημίας (STAG-IH).

Οι ΗΠΑ έκλεισαν συμφωνίες για εμβόλια και φάρμακα…

Νωρίτερα αρμόδιοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ έσπευσαν να κλείσουν συμβόλαια με φαρμακοβιομηχανίες που παράγουν εμβόλια για την «ευλογιά των πιθήκων» σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν πιθανή επιδημία.

Πληροφορίες του ρωσικού δικτύου Russia Today ανέφεραν πως σε πρώτη φάση οι συμφωνίες με την δανέζικη φαρμακοβιομηχανία Bavarian Nordic αφορούν 13 εκατομμύρια δόσεις συνολικού κόστους 299 εκατ. δολαρίων.

Επιπλέον η κυβέρνηση Μπάιντεν έκλεισε συμφωνία για την εξασφάλιση αντιϊκού φαρμάκου κατά της «ευλογιάς των πιθήκων» Τecovirimat αξίας περίπου 7,5 εκατ. δολαρίων.

Με την ίδια εταιρία έκλεισε συμφωνία και η Βρεατνία ωστόσο τα εμβόλια δεν αναμένονται στην χώρα νωρίτερα από το 2023.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα