ΑΘΗΝΑ
02:00
|
19.04.2024
Πίστευαν ότι εμπλέκονταν σε κλοπή αυτοκινήτου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπό διερεύνηση βρίσκεται στο Σικάγο, αστυνομικός που πυροβόλησε και τραυμάτισε ένα άοπλο 13χρονο αγόρι που πίστευε πως εμπλέκονταν σε κλοπή αυτοκινήτου, στο Όακ Παρκ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι αστυνομικοί γύρω στις 10 το βράδυ, σταμάτησαν τον οδηγό ενός κλεμμένου αυτοκινήτου. Το αγόρι, που επέβαινε στο αυτοκίνητο, βγήκε και τράπηκε σε φυγή καθώς οι αστυνομικοί πλησίασαν το αυτοκίνητο, είπαν οι αξιωματούχοι, ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου διέφυγε.

Οι αστυνομικοί κυνήγησαν το αγόρι για αρκετά μέτρα και τελικά ένας αστυνομικός τον πυροβόλησε, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία. Το αγόρι νοσηλεύεαι σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πολιτικού Γραφείου Αστυνομικής Λογοδοσίας.

Οι ανακριτές της Υπηρεσίας έχουν στη διάθεσή τους πλάνα από κάμερα σώματος από τον αξιωματικό που πυροβόλησε και βίντεο από κάμερες στην περιοχή, ενώ όπως ανακοινώθηκε στο σημείο δεν βρέθηκε κανένα όπλο.

«Επιβεβαιώθηκε ο χειρότερος φόβος μας» έγραψε στο Twitter η ομάδα κατά της βίας GoodKids MadCity μετά τον πυροβολισμό. «Ειδικά γνωρίζοντας πώς αυτό το παιδί θα είναι δεμένο με χειροπέδες στο κρεβάτι του νοσοκομείου, θα ποινικοποιηθεί από τα μέσα ενημέρωσης, θα αποσιωπηθεί η δική του άποψη για το τι πραγματικά συνέβη και θα βρεθεί κλεισμένο σε ένα Κέντρο Προσωρινής Κράτησης Ανηλίκων.

Σε συνέντευξη Τύπου, χθες Πέμπτη, ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, είπε ότι το αυτοκίνητο στο οποίο βρίσκονταν το παιδί, βρίσκονταν υπό παρακολούθηση καθώς είχε κλαπεί λίγες ώρες νωρίτερα.

Σύμφωνα με όσα είπε, η κλοπή δηλώθηκε από μια μητέρα, ενώ στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου βρίσκονταν η 3χρονη κόρη της. «Η μητέρα σύρθηκε καθώς προσπαθούσε να κρατηθεί από το αυτοκίνητο και έπεσε και έσπασε την κλείδα της καθώς οι ληστές έφευγαν με την κόρη της»

Η αστυνομία βρήκε το αυτοκίνητο λίγο μετά, με το κοριτσάκι σώο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ο δράστης της κλοπής είχε διαφύγει με άλλο αυτοκίνητο, επίσης κλεμμένο το οποίο εντόπισαν και παρακολούθησαν.

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν το περίπου 12 λεπτά αργότερα, και τότε, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει η αστυνομία, ένας 13χρονος βγήκε από το αυτοκίνητο και έφυγε τρέχοντας. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης το αγόρι που σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ήταν άοπλο, «στράφηκε προς τους αστυνομικούς» και τότε εκείνοι πυροβόλησαν.

Ο πυροβολισμός έρχεται λίγο περισσότερο από ένα χρόνο αφότου ένας αστυνομικός του Σικάγο πυροβόλησε θανάσιμα έναν άλλον 13χρονο, τον Άνταμ Τολέδο , κατά τη διάρκεια καταδίωξης, χωρίς τελικά να ασκηθούν κατηγορίες εναντίον του.

Πηγή: Βlockclubchicago.org

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα