ΑΘΗΝΑ
15:21
|
03.07.2026
Η Αιθιοπία προειδοποίησε την Παρασκευή ότι η εισβολή του Σουδάν στο έδαφός της θα προκαλέσει «πρωτοφανείς» συγκρούσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Αιθιοπία προειδοποίησε την Παρασκευή ότι η εισβολή του Σουδάν στο έδαφός της θα προκαλέσει «πρωτοφανείς» συγκρούσεις, κατηγορώντας το Χαρτούμ ότι εργάζεται για να αλλάξει τη δημογραφία της αμφισβητούμενης περιοχής, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Ο Αιθίοπας υπουργός Εξωτερικών είπε στο κοινοβούλιο ότι η χώρα καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να επιτύχει ειρηνικές διπλωματικές λύσεις για τις διμερείς διαφορές και τις συγκρούσεις που σχετίζονται με την ανάκτηση της γης που «κατέχεται βίαια από το Σουδάν».

«Το Σουδάν παραβίασε την οριοθέτηση των συνόρων όταν η Αιθιοπία ήταν απασχολημένη στην επιχείρηση εφαρμογής του νόμου στο βόρειο τμήμα της χώρας», είπε ο υπουργός.

Κατηγόρησε τις σουδανικές δυνάμεις για την απέλαση αμάχων και την κατεδάφιση των περιουσιών τους στα κατεχόμενα, σημειώνοντας ότι η κατάσταση χειροτερεύει.

Ταυτόχρονα, κατηγόρησε το Σουδάν ότι εργάζεται για την αλλαγή της δημογραφίας στην επίμαχη περιοχή μέσω κτιριακών έργων υποδομής, χαρακτηρίζοντας αυτό ως «απολύτως απαράδεκτο».

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε τη σημασία των ειρηνικών λύσεων και προειδοποίησε ότι οι εισβολές θα υπονομεύσουν τις διμερείς σχέσεις, τονίζοντας ότι η Αντίς Αμπέμπα εξετάζει όλους τους τρόπους για να ανακτήσει τα εδάφη της.

Πηγή: Middle East Monitor

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Το Ιράν θα ελέγχει εάν οι ΗΠΑ συμμορφώνονται με το μνημόνιο (όχι το αντίθετο…)

Έχει γίνει η Ελλάδα ο Δούρειος Ίππος του Ισραήλ στον Κόλπο; – Middle East Eye

Δεν υπάρχει ειρήνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα