ΑΘΗΝΑ
16:47
|
25.04.2024
Η Αιθιοπία προειδοποίησε την Παρασκευή ότι η εισβολή του Σουδάν στο έδαφός της θα προκαλέσει «πρωτοφανείς» συγκρούσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Αιθιοπία προειδοποίησε την Παρασκευή ότι η εισβολή του Σουδάν στο έδαφός της θα προκαλέσει «πρωτοφανείς» συγκρούσεις, κατηγορώντας το Χαρτούμ ότι εργάζεται για να αλλάξει τη δημογραφία της αμφισβητούμενης περιοχής, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Ο Αιθίοπας υπουργός Εξωτερικών είπε στο κοινοβούλιο ότι η χώρα καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να επιτύχει ειρηνικές διπλωματικές λύσεις για τις διμερείς διαφορές και τις συγκρούσεις που σχετίζονται με την ανάκτηση της γης που «κατέχεται βίαια από το Σουδάν».

«Το Σουδάν παραβίασε την οριοθέτηση των συνόρων όταν η Αιθιοπία ήταν απασχολημένη στην επιχείρηση εφαρμογής του νόμου στο βόρειο τμήμα της χώρας», είπε ο υπουργός.

Κατηγόρησε τις σουδανικές δυνάμεις για την απέλαση αμάχων και την κατεδάφιση των περιουσιών τους στα κατεχόμενα, σημειώνοντας ότι η κατάσταση χειροτερεύει.

Ταυτόχρονα, κατηγόρησε το Σουδάν ότι εργάζεται για την αλλαγή της δημογραφίας στην επίμαχη περιοχή μέσω κτιριακών έργων υποδομής, χαρακτηρίζοντας αυτό ως «απολύτως απαράδεκτο».

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε τη σημασία των ειρηνικών λύσεων και προειδοποίησε ότι οι εισβολές θα υπονομεύσουν τις διμερείς σχέσεις, τονίζοντας ότι η Αντίς Αμπέμπα εξετάζει όλους τους τρόπους για να ανακτήσει τα εδάφη της.

Πηγή: Middle East Monitor

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Χιλή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα