ΑΘΗΝΑ
05:32
|
24.04.2024
Η Ρωσία διέκοψε την παροχή φυσικού αερίου στην Φινλανδία σήμερα το πρωί, αφού η τελευταία δεν δέχτηκε να πληρώσει σε ρούβλια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία διέκοψε την παροχή φυσικού αερίου στην Φινλανδία σήμερα το πρωί, αφού η τελευταία δεν δέχτηκε να πληρώσει σε ρούβλια. Η Gazprom σταμάτησε τις εξαγωγές προς τη χώρα, ανέφερε σχετικά η φινλανδική εταιρία διαχείρισης του συστήματος μεταφοράς. «Οι εισαγωγές αερίου μέσω του σημείου εισόδου Ιμάτρα σταμάτησαν», ανακοίνωσε η Gasgrid Finland, ενώ η φινλανδική κρατική εταιρία αερίου Gasum επιβεβαίωσε πως “Οι προμήθειες φυσικού αερίου στη Φινλανδία βάσει του συμβολαίου προμήθειας της Gasum έχουν διακοπεί».

Η Gasum δήλωσε επίσης ότι θα χρησιμοποιήσει τον αγωγό Balticconnector, που συνδέει τη Φινλανδία με το δίκτυο αερίου της γειτονικής Εσθονίας. «Κατά τη διάρκεια της επικείμενης θερινής περιόδου, η Gasum θα παρέχει φυσικό αέριο στους πελάτες της από άλλες πηγές μέσω του αγωγού Balticconnector». 

Οι περισσότερες εταιρείες συμμορφώνονται με τις υποδείξεις Μόσχας για άνοιγμα διπλών τραπεζικών λογαριασμών στην Gazprombank, λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη χώρα.

Παρότι το αέριο αποτελεί μόνο περίπου το 5% της ετήσιας ενεργειακής κατανάλωσής της Φινλανδίας, η πλειονότητά τουπροέρχεται από τη Ρωσία.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κέντρο Κατάρτισης τεχνικών του ΑΔΜΗΕ στο Περιστέρι

Πιθανές γεωτρήσεις εντός ΑΟΖ ως το 2025 λέει η Σδούκου

Στρατηγική συνεργασία ομίλου ΔΕΗ και MYTILINEOS

Ρεύμα: Αμετάβλητα τα πράσινα τιμολόγια για τον Απρίλιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα