ΑΘΗΝΑ
07:18
|
24.04.2024
Ένα δεύτερο άτομο έχασε τη ζωή του σε ανεμοστρόβιλο που έπληξε το βόρειο Μίσιγκαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα δεύτερο άτομο έχασε τη ζωή του σε ανεμοστρόβιλο που έπληξε το βόρειο Μίσιγκαν, ανέφεραν οι αρχές το Σάββατο, καθώς τα πληρώματα έψαχναν ένα πάρκο τροχόσπιτων που ουσιαστικά καταστράφηκε από το σπάνιο καιρικό φαινόμενο.

Το άτομο, που ήταν στα 70 του, ζούσε στο πάρκο κινητής κατοικίας του Νότιγχαμ στο Γκέιλορντ, το οποίο ήταν μεταξύ των πρώτων τοποθεσιών που επλήγησαν από τον ανεμοστρόβιλο την Παρασκευή το απόγευμα, δήλωσε ο υπολοχαγός της αστυνομίας της πολιτείας Ντέρικ Κάρολ.

«Υπήρχαν τρέιλερ που έχουν μαζευτεί και αναποδογυρίσει το ένα πάνω στο άλλο. Ήταν ένα πολύ μεγάλο πεδίο συντριμμιών», είπε ο Κρις Μάρτιν, επικεφαλής της πυροσβεστικής κομητείας Οτσέγκο. «Τα πληρώματα βρίσκονται εκεί αυτή τη στιγμή και κάνουν δευτερεύουσα έρευνα με βαρύ εξοπλισμό».

Είπε ότι έχε «καταστραφεί μάλλον το 95% εκεί μέσα».

Το Gaylord, μια πόλη περίπου 4.200 κατοίκων, βρίσκεται περίπου 370 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ντιτρόιτ.

Περισσότερα από 40 άτομα τραυματίστηκαν. Ο Κάρολ είπε ότι τουλάχιστον ένα άτομο δεν είχε καταγραφεί μέχρι το πρωί του Σαββάτου, αν και αυτό το άτομο δεν έμενε στο πάρκο κινητής κατοικίας.

Η Κυβερνήτης Γκρέτσεν Γουίτμερ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διαθέτοντας περαιτέρω κρατικούς πόρους. Το ηλεκτρικό ρεύμα είχε διακοπεί για χιλιάδες ανθρώπους στην περιοχή και μερικοί δρόμοι εξακολουθούσαν να είναι φραγμένοι με πεσμένους στύλους και άλλα συντρίμμια.

«Έχουμε πολλά συντρίμμια να καθαρίσουμε», είπε ο Κάρολ.

Πηγή: Associated Press

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Επιμένει η σκόνη, μποφόρ στο Αιγαίο

Το μεγάλο «Όχι» του 2004: Η δεύτερη επανάσταση των Κυπρίων

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα