ΑΘΗΝΑ
22:42
|
26.04.2024
Το Κατάρ δήλωσε έτοιμο να μεσολαβήσει μεταξύ του Ιράν, της ΕΕ και των ΗΠΑ σχετικά με την πυρηνική συμφωνία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εμίρης του Κατάρ Σεΐχης Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ-Θάνι ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η χώρα του είναι έτοιμη να μεσολαβήσει μεταξύ του Ιράν, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ σχετικά με την πυρηνική συμφωνία, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το Κατάρ θα διαδραματίσει «κεντρικό ρόλο» στη νέα ενεργειακή στρατηγική της Γερμανίας.

Την Κυριακή, ο Σεΐχης Ταμίμ ξεκίνησε μια περιοδεία που περιλαμβάνει τη Σλοβενία, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ελβετία για να λάβει μέρος στην ατζέντα του Νταβός μεταξύ 22 και 26 Μαΐου.

«Επαναλαμβάνουμε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ του Ιράν, της ΕΕ και των ΗΠΑ», επιβεβαίωσε ο Σεΐχης Ταμίμ, τονίζοντας τη σημασία της ειρηνικής επίλυσης των εκκρεμών διαφορών.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι μια πυρηνική συμφωνία θα επιτευχθεί πολύ σύντομα.

Στα μέσα Απριλίου, το Ιράν ανακοίνωσε την αναστολή των συνομιλιών για την πυρηνική συμφωνία λόγω ξαφνικής αλλαγής στη συμπεριφορά και τις απόψεις των ΗΠΑ.

Ο Σεΐχης Ταμίμ μοιράστηκε ότι η χώρα του έκανε πρόσφατα σημαντικές επενδύσεις στο υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) και θα ήταν ευτυχής να συμβάλει στη σταθερότητα των αγορών ενέργειας.

«Ό,τι μπορούμε να προσφέρουμε για την ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη, ακόμη και αυτή την περίοδο, θα φροντίσουμε να το προσφέρουμε», υποσχέθηκε.

Πηγή: Middle East Monitor

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα