ΑΘΗΝΑ
05:08
|
04.07.2022
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλείς σημεία μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις στη Νότια Αφρική.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλείς σημεία μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν ξανά την παράκτια επαρχία Κουαζούλου-Νατάλ της Νότιας Αφρικής, πλημμυρίζοντας δρόμους και σπίτια και καταστρέφοντας περιουσίες, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος την Κυριακή.

Η επαρχία εξακολουθεί να αποκαθιστά τις κατεστραμμένες υποδομές και να σχεδιάζει να επιστρέψει στα σπίτια τους ανθρώπους που εκτοπίστηκαν μετά τις πλημμύρες τον περασμένο μήνα, που ήταν από τις χειρότερες που έπληξαν την επαρχία Κουαζούλου-Νατάλ στην καταγεγραμμένη ιστορία της. Οι πλημμύρες του Απριλίου σκότωσαν 448 άτομα, ενώ 88 αγνοούνται, άφησαν περισσότερους από 6.800 άστεγους και κατέστρεψαν περισσότερα από 25 δισεκατομμύρια ραντ (1,58 δισεκατομμύρια δολάρια) υποδομής.

Η επαρχία είχε λάβει έγκαιρες προειδοποιήσεις από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Νότιας Αφρικής, ειδοποιώντας την για περαιτέρω ανατρεπτικές βροχοπτώσεις το Σάββατο σε ορισμένες πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Ντουρμπάν, της χειρότερης πληγείσας από τις προηγούμενες πλημμύρες.

«Μέχρι στιγμής αναμένεται ο μεγαλύτερος αντίκτυπος κατά μήκος των παράκτιων και βορειοανατολικών τμημάτων του Κουαζούλου-Νατάλ», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σίφο Χλομούκα, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου για τη Συνεργατική Κυβέρνηση και τις Παραδοσιακές Υποθέσεις.

Είπε ότι περίπου 250 άνθρωποι είχαν εκκενωθεί από κέντρα φροντίδας στο Τονγκάατ και στο Τεχουίζ στο Ντουρμπάνn, συμπεριλαμβανομένων των χωριών συνταξιούχων, σε άλλες εγκαταστάσεις. Μόνο μία οικογένεια εκκενώθηκε λόγω της κατάρρευσης μιας άτυπης κατοικίας.

“Αυτή η έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα πλημμύρες δρόμων, ανθρώπινων οικισμών και ζημιές σε ιδιοκτησίες. Κατανοούμε ότι ορισμένες περιοχές είναι απρόσιτες και έχουν γίνει νησιά σε αυτό το στάδιο”, είπε, προσθέτοντας ότι δεν έχουν λάβει ακόμη πλήρη αναφορά για τις επιπτώσεις από τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις.

Οι βροχοπτώσεις παρέμειναν την Κυριακή σε ορισμένες περιοχές της Κουαζούλου-Νατάλ, ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Νότιας Αφρικής, καθώς το επίπεδο συναγερμού παρέμεινε στο υψηλότερο και πιο σοβαρό επίπεδο των 10.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η νοτιοανατολική ακτή της Αφρικής γίνεται πιο ευάλωτη σε βίαιες καταιγίδες και πλημμύρες καθώς οι ανθρώπινες εκπομπές αερίων που παγιδεύουν τη θερμότητα προκαλούν τη θέρμανση του Ινδικού Ωκεανού. Αναμένουν ότι η τάση θα επιδεινωθεί δραματικά τις επόμενες δεκαετίες.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Αρκετοί οι νεκροί» από την επίθεση σε εμπορικό κέντρο της Κοπεγχάγης

Δολοφονία 19χρονου Παλαιστίνιου από τον ισραηλινό στρατό

Πέθανε η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα

«Αν είσαι μουσουλμάνος στην Ινδία και αντιδράς, τα δικαιώματά σου καταπατώνται σε απευθείας μετάδοση»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα