ΑΘΗΝΑ
14:54
|
25.04.2024
Ο Άγιος Μαρίνος και η Ελλάδα έχουν μια μακροχρόνια σχέση και «στόχος μας είναι να την ενισχύσουμε», τόνισε ο Λούκα Μπεκάρι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Άγιος Μαρίνος και η Ελλάδα έχουν μια μακροχρόνια σχέση και «στόχος μας είναι να την ενισχύσουμε», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Λούκα Μπεκάρι (Luca Beccari).

Σε δήλωσή του στο πλαίσιο του 7ου Φόρουμ της Στρατηγικής Αδριατικής – Ιονίου, ο υπουργός Εξωτερικών του Αγίου Μαρίνου έδωσε έμφαση στην ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων με την Ελλάδα, αλλά και στη συνεργασία των δύο κρατών σε διεθνές επίπεδο. Ειδική αναφορά έκανε επίσης και στο ότι ο Άγιος Μαρίνος είναι προορισμός για τους Έλληνες τουρίστες και αντίστοιχα η Ελλάδα για τους τουρίστες του Άγιου Μαρίνου.

Υπενθύμισε πως πρόσφατα συναντήθηκε στη Στοκχόλμη με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, στο περιθώριο του Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ. Όπως είχε δηλώσει ο Νίκος Δένδιας μετά το πέρας του Συμβουλίου, είχε μια πολύ μακρά σειρά διμερών επαφών με στόχο να προωθήσει την ελληνική υποψηφιότητα για το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την περίοδο 2025-2026, αλλά επίσης για να υπάρξει κατανόηση σε περιφερειακά ζητήματα που αφορούν και ενδιαφέρουν την Ελλάδα.

Ο Λούκα Μπεκάρι προσδιόρισε τη συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση ως σημαντικό στόχο για να ενσωματωθεί ο Άγιος Μαρίνος στην ευρωπαϊκή αγορά. Όπως είπε, είναι ένα είδος ενδιάμεσου βήματος που αναζητά μια μελλοντική πλήρη ολοκλήρωση ακόμη και σε πολιτικό επίπεδο, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως πλήρες μέλος.  Ωστόσο, αναγνώρισε ότι είναι κάτι που «απαιτεί προσπάθεια και πως μερικές φορές οι αριθμοί δεν αρκούν για να δοθεί πλήρης ιδιότητα μέλους». Υπό αυτό το πρίσμα, ο υπουργός Εξωτερικών του Αγίου Μαρίνου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συμφωνία σύνδεσης είναι το πρώτο βήμα στην πορεία προς την ΕΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα