ΑΘΗΝΑ
19:49
|
12.06.2024
Ο Λουκασένκο είπε ότι το Κίεβο θα πρέπει τελικά να ζητήσει βοήθεια για να αποτρέψει την κατάληψη της δυτικής Ουκρανίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε τη Δευτέρα ότι ανησυχεί για τις κινήσεις της Δύσης, που σκοπό έχουν να «διαμελίσουν» την Ουκρανία και κατηγόρησε την Πολωνία ότι επιδιώκει να καταλάβει το δυτικό τμήμα της χώρας.

«Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι είναι έτοιμοι, οι Πολωνοί και το ΝΑΤΟ, να βγουν έξω, να βοηθήσουν να παρθεί η δυτική Ουκρανία όπως ήταν πριν από το 1939», είπε ο Λουκασένκο κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Λουκασένκο, στενός σύμμαχος του Πούτιν, είπε ότι το Κίεβο θα πρέπει τελικά να ζητήσει βοήθεια για να αποτρέψει την κατάληψη της δυτικής Ουκρανίας.

Η Μόσχα στο παρελθόν είχε ισχυριστεί ότι η Πολωνία επιδιώκει να ελέγχει τα ιστορικώς πολωνικά εδάφη στην Ουκρανία, έναν ισχυρισμό που η Βαρσοβία αρνείται ως απόπειρα παραπληροφόρησης.

Η Πολωνία είναι ένας από τους ισχυρότερους υποστηρικτές της Ουκρανίας, με μεγάλη αποστολή όπλων και συνάμα φιλοξενία πάνω από 3 εκατομμυρίων Ουκρανών προσφύγων.

Η Λευκορωσία είπε τον Μάρτιο ότι οι ένοπλες δυνάμεις της δεν συμμετείχαν στη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, αλλά χρησίμευσε ως σημείο εισόδου για τη Ρωσία για να στείλει χιλιάδες στρατεύματα πέρα ​​από τα σύνορα στις 24 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με ένα σύμφωνο μη επίθεσης που υπογράφηκε το 1939 λίγο πριν το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Ναζιστική Γερμανία και η Σοβιετική Ένωση χώρισαν την Πολωνία μεταξύ τους. Το μεγαλύτερο μέρος του εδάφους που κατέλαβε η Μόσχα βρίσκεται τώρα είτε στη Λευκορωσία είτε στην Ουκρανία. Το Καλίνινγκραντ, πρώην γερμανική Ανατολική Πρωσία, έγινε θύλακας της Ρωσίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Νέα συμφωνία με την Ουκρανία σε θέματα ασφαλείας

Τέσσερις Παλαιστίνιοι τραυματίες από επίθεση Ισραηλινού στρατιώτη στην Ιερουσαλήμ

Έκαψαν το σπίτι του φονιά της 11χρονης Βασιλικής στη Μυρτιά Ηλείας

Eurostat: Ένας στους τέσσερις Έλληνες ζουν στο όριο της φτώχειας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα