ΑΘΗΝΑ
22:05
|
24.04.2024
Το «χέρι της παγκόσμιας αλαζονείας» βλέπει η Τεχεράνη πίσω από τη χθεσινή δολοφονία του συνταγματάρχη των Φρουρών της Επανάστασης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ιράν θα εκδικηθεί για τη δολοφονία του συνταγματάρχη των Φρουρών της Επανάστασης στην Τεχεράνη, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Εμπραχίμ Ραΐσι.

Ο συνταγματάρχης Σαγιάντ Κοντάι, έπεσε νεκρός, χθες Κυριακή, από πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του από επιτιθέμενους με μοτοσυκλέτες, με το Ιράν να κατηγορεί «στοιχεία που συνδέονται με την παγκόσμια αλαζονεία», τον όρο που χρησιμοποιεί συνήθως για να περιγράψει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ.

«Επιμένω στη σοβαρή καταδίωξη και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το αίμα αυτού του μεγαλομάρτυρα θα βρει εκδίκηση» δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι, λίγο πριν από την επίσκεψή του στο Ομάν, όπου θα συναντηθεί με τον Σουλτάνο Χάιθαμ.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το χέρι της παγκόσμιας αλαζονείας φαίνεται σε αυτό το έγκλημα», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας όσα είπαν οι Φρουροί της επανάστασης την προηγούμενη μέρα.

Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης περιέγραψε τον Κοντάι ως «υπερασπιστή του ιερού», όρος που χρησιμοποιείται για όσους εργάζονται για λογαριασμό της Ισλαμικής Δημοκρατίας στη Συρία ή το Ιράκ.

Το Ιράν διατηρεί σημαντική πολιτική επιρροή και στις δύο χώρες, ιδίως έχοντας υποστηρίξει το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στον σκληρό εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.

Η κρατική τηλεόραση σημείωσε ότι ο Χοντάι ήταν «γνωστός» στη Συρία, όπου το Ιράν έχει αναγνωρίσει ότι ανέπτυξε «στρατιωτικούς συμβούλους».

Πηγή: AFP

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα