ΑΘΗΝΑ
03:20
|
26.04.2024
Πανό με τα ονόματα 129 θυμάτων γυναικοκτονιών στη Γαλλία, ύψωσαν μέλη φεμινιστικής ομάδας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα μεγάλο πανό, με τα ονόματα των θυμάτων γυναικοκτονιών στη Γαλλία, ανάρτησαν χθες στο κόκκινο χαλί των Καννών τα μέλη μιας φεμινιστικής ομάδας, οι «αφισοκολλήτριες».

Λίγο πριν την πρεμιέρα της ταινίας «Holly Spider», του θρίλερ του σκηνοθέτη Ali Abbasi, περίπου 12 γυναίκες με επίσημα ρούχα συγκεντρώθηκαν στις διάσημες σκάλες του Palais με υψωμένες γροθιές — γεμίζοντας τον χώρο με πυκνό μαύρο καπνό και κρατώντας έναν πανό με 129 γυναικεία ονόματα. Η λίστα, σύμφωνα με την ομάδα, επισημαίνει 129 γυναικοκτονίες στη Γαλλία από το τελευταίο φεστιβάλ των Καννών, τον Ιούλιο του 2021, έως σήμερα.

Η Ασφάλεια του χώρου φάνηκε να μην ενοχλείται από το γεγονός, επιτρέποντας στους διαδηλωτές να κινηματογραφηθούν και να φωτογραφηθούν. Ένας από τους γνώστες της παραγωγής είπε ότι η διαμαρτυρία δεν ήταν ένα διαφημιστικό τρικ, για την προώθηση της ταινίας, που αφηγείται την ιστορία μιας δημοσιογράφου που ταξιδεύει στην ιερή πόλη Mashhad του Ιράν για να ερευνήσει έναν κατά συρροή δολοφόνο που δολοφονεί εργαζόμενες του σεξ.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Challenges, η διαμαρτυρία συνδέονταν με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Riposte» την ίδια ημέρα, το οποίο αφορά φεμινίστριες ακτιβίστριες.

Τη σκηνή με τις μαυροντυμένες ακτιβίστριες με τις υψωμένες γροθιές αποθανάτισε ο φωτογράφος Ρειμόν Ντεπαρντόν, ο γιος του οποίου, Σιμόν, σε συνεργασία με τη Μαρί Περενές, γύρισε το ντοκιμαντέρ «Riposte féministe».

Στην ταινία αυτή παρακολουθεί τις ακτιβίστριες ενώ κολλούν μηνύματα στους τοίχους, συχνά τη νύχτα, για να καταγγείλουν την έμφυλη βία, την παρενόχληση στους δρόμους και να στηρίξουν τα θύματα των σεξουαλικών εγκλημάτων.

Με πληροφορίες από Variety, France3

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα