ΑΘΗΝΑ
09:46
|
20.04.2024
Εφετείο στο Παρίσι απέρριψε τις καταγγελίες περί επαναλαμβανόμενων βιασμών της ηθοποιού Σαντ Βαν Ρόι σε βάρος του Γάλλου σκηνοθέτη και παραγωγού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Εφετείο του Παρισιού απέρριψε τις κατηγορίες περί βιασμού και σεξουαλικών επιθέσεων της ηθοποιού Σαντ Βαν Ρόι  από τον Γάλλο σκηνοθέτη και παραγωγό, Λικ Μπεσόν.

Η υπόθεση ξεκίνησε με τη μήνυση για βιασμό, που κατέθεσε στις 18 Μαΐου του 2018 η Ολλανδοβελγίδα ηθοποιός, Σαντ Βαν Ρόι, σε βάρος του Γάλλου παραγωγού και σκηνοθέτη, έπειτα από ένα ραντεβού με εκείνον σε ξενοδοχείο του Παρισιού. Δύο μήνες αργότερα, η Βαν Ρόι κατήγγειλε κι άλλους βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις, που διαπράχθηκαν, κατά τη διάρκεια των δύο ετών μιας «σχέσης επαγγελματικής κυριαρχίας» με τον Λικ Μπεσόν.

Οι εισαγγελικές αρχές απέρριψαν αρχικά την υπόθεση το 2019 επικαλούμενες έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων. Ωστόσο, η υπόθεση άνοιξε εκ νέου το 2021 μετά από νέες καταγγελίες της ηθοποιού σε βάρος του σκηνοθέτη των πασίγνωστων κινηματογραφικών επιτυχιών όπως το «Απέραντο Γαλάζιο» και το «Πέμπτο Στοιχείο».

Ο δικηγόρος του Μπεσόν δήλωσε σήμερα ότι το Εφετείο επιβεβαίωσε την αθωότητα του εντολέα του. «Και οι σχεδόν δέκα καταγγελίες της κ. Βαν Ρόι είχαν την ίδια κατάληξη. Για το μόνο που μετανιώνει ο Λικ Μπεσόν είναι για  αυτά τα τέσσερα χαμένα χρόνια», είπε ο δικηγόρος Τιερί Μαρεμπέρ. Πάντως ο δικηγόρος της ηθοποιού ανακοίνωσε ότι η πελάτισσά του σκοπεύει να εφεσιβάλει εκ νέου την απόφαση του Εφετείου.

Μετά τις καταγγελίες της ηθοποιού, άλλες τουλάχιστον τρεις γυναίκες είχαν μιλήσει στη διαδικτυακή ερευνητική εφημερίδα «Mediapart» για «απρεπείς χειρονομίες» εκ μέρους του σκηνοθέτη, με τον Μπεσόν να δηλώνει ότι ουδέποτε «ανάγκασα σωματικά ή ψυχολογικά μια γυναίκα σε ο,τιδήποτε».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα