ΑΘΗΝΑ
13:26
|
30.04.2024
Κοινή πτήση ρωσικών και κινεζικών μαχητικών αεροσκαφών κοντά στα ιαπωνικά σύνορα καταγγέλλει η Ιαπωνία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κοινή πτήση ρωσικών και κινεζικών μαχητικών αεροσκαφών κοντά στα ιαπωνικά σύνορα καταγγέλλει η Ιαπωνία, η οποία έσπευσε να ανταποκριθεί με απογείωση των δικών της αεροσκαφών με στόχο την αναχαίτισή τους, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Νομπούο Κίσι. Επισήμανε επίσης ότι το Τόκιο απέστειλε επίσημα διαμαρτυρία στη Μόσχα και το Πεκίνο, εκφράζοντας τις «σοβαρές ανησυχίες» του για αυτή την ενέργεια.

Στο μεταξύ, την ώρα που πραγματοποιούνταν η σινορωσική πτήση βρισκόταν σε εξέλιξη η σύνοδος κορυφής της Quad, στην οποία συμμετέχουν οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Ινδία και η Αυστραλία, με στόχο να περιορίσουν την στρατιωτικοοικονομική επέκταση και ενίσχυση της γεωπολιτικής επιρροής της Κίνας στην ευρύτερη περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού που συμπυκνώνεται και στην οξυμένη αντιπαράθεση για τα κυριαρχικά δικαιώματα με την Ταϊβάν.

Ήδη οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα συνδράμουν την ασιατική χώρα σε περίπτωση στρατιωτικής εισβολής της Κίνας σε διαφιλονικούμενα εδάφη υπό τον έλεγχο της Ταϊβάν που θεωρεί ότι της ανήκουν. Παράλληλα, οι τέσσερις συμμαχικές χώρες ανακοίνωσαν  ότι θα δώσουν ένα πακέτο στήριξης ύψους τουλάχιστον 50 δισεκ. δολαρίων (περίπου 47 δισεκ. ευρώ) για τα επόμενα πέντε χρόνια αφιερωμένο σε έργα υποδομών και επενδύσεις στην περιοχή της Ασίας- Ειρηνικού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κριμαία: Καταρρίφθηκαν πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς TACMS

Νέες συλλήψεις για την Greek Mafia

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός ως μια διδακτική ιστορία

Νέα Αριστερά για Βαρτζόπουλο: Η ΝΔ συνεχίζει να προωθεί τον ακροδεξιό λόγο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα