ΑΘΗΝΑ
16:49
|
08.05.2024
Εκδικάζεται η προσφυγή ενάντια στις 133 απολύσεις στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με πορεία και φωνάζοντας συνθήματα έφθασαν στα δικαστήρια Καβάλας οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ και των «Πετρελαίων Καβάλας». Η κινητοποίηση γίνεται καθώς σήμερα στο Πρωτοδικείο εκδικάζεται η προσφυγή του Σωματείου Εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) ενάντια στις παράνομες και καταχρηστικές ομαδικές απολύσεις της εργοδοσίας, τις πρώτες ομαδικές απολύσεις στην Ελλάδα με τον νόμο Χατζηδάκη.

«Η λυσσαλέα επίθεση του κ. Λαυρεντιάδη σε βάρος των 133 εργαζομένων είναι μια επίθεση σε όλο τον κλάδο της χημικής βιομηχανίας, στο σύνολο του κόσμου της μισθωτής εργασίας. Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να σταματήσουμε την άκρατη και παράνομη εργολαβοποίηση. Ο αγώνας για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή δουλειά, ενάντια στις καταχρηστικές εργοδοτικές πρακτικές είναι αγώνας όλων μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στα «Λιπάσματα Καβάλας».

Στα Δικαστήρια Καβάλας, θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Κόμματος στους εργαζόμενους της ΒΦΛ, αλλά και των «Πετρελαίων Καβάλας», που επίσης βρίσκονται αντιμέτωποι με ομαδικές απολύσεις.

Στο κάλεσμα του Σωματείου των «Λιπασμάτων Καβάλας» έχουν ανταποκριθεί σωματεία και φορείς της περιοχής, ενώ στη συγκέντρωση στα δικαστήρια παραβρίσκεται ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ και αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, αποτελούμενη από τα μέλη της, Γιώργο Πέρρο και Βάλσαμο Συρίγο.

Στο πλευρό των εργαζομένων σωματεία και φορείς

«Κάτω τα χέρια από τα σωματεία. Ένοχη είναι η πολιτική που φέρνει φτώχεια και πόλεμο», αναγράφει το πανό των εργατικών σωματείων της Καβάλας, εκφράζοντας την έμπρακτη στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων σε ΒΦΛ και «Πετρέλαια Καβάλας», στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια.

«Φοιτητές, εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά», το σύνθημα που φωνάζουν οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΔΙΠΑΕ Καβάλας, εκδηλώνοντας την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους.

«Είμαστε μαζί σας, στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα σας», αναγράφει το πανό του Συλλόγου Γυναικών Καβάλας.

Κρατώντας αναμμένους πυρσούς και φωνάζοντας συνθήματα κατά των απολύσεων οι εργαζόμενοι έφτασαν στα δικαστήρια όπου και παραμένουν συγκεντρωμένοι.

Πηγή: 902.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Επιστολή καθηγητών υπέρ των φιλοπαλαιστινιακών καταλήψεων στα πανεπιστήμια

Κωνσταντινούπολη: Boeing 767 προσγειώθηκε χωρίς τις μπροστινές ρόδες

«Επιστρέφει» η αφρικανική σκόνη- Νέα εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας

AstraZeneca: Αποσύρει παγκοσμίως το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα