ΑΘΗΝΑ
06:08
|
06.05.2024
Γκίκας Μαγιορκίνης: Δεν προβλέπεται εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περαιτέρω συνεδριάσεις συγκαλεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προκειμένου να δοθεί στήριξη στα κράτη-μέλη του που αντιμετωπίζουν κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων, παραμένοντας όμως καθησυχαστικός.

Ενώ το ξέσπασμα είναι ασυνήθιστο, παραμένει «περιορίσιμο», ανακοίνωσε ο Οργανισμός, κάνοντας λόγο για 131 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 106 ακόμα ύποπτες περιπτώσεις από τότε που αναφέρθηκε το πρώτο κρούσμα στις 7 Μαΐου έξω από χώρες στις οποίες η νόσος είναι ενδημική.

Εντωμεταξύ η Σλοβενία ανέφερε σήμερα το πρώτο κρούσμα μόλυνσης σε ταξιδιώτη που είχε επιστρέψει από τα Κανάρια Νησιά στην Ισπανία. Ο άνδρας δεν νοσηλεύτηκε επειδή είχε μολυνθεί από μια ήπια εκδοχή της ιογενούς νόσου, ανέφερε η σλοβενική τηλεόραση N1.

Μαγιορκίνης: Δεν προβλέπεται εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού

Καθησυχαστικός για τη μετάδοση της νόσου εμφανίστηκε, σήμερα μιλώντας στο MEGA, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, τονίζοντας πως δεν προβλέπεται εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

«Στην Αφρική ο συγκεκριμένος ιός ενδημεί. Έχει κάνει επιδημίες και τα τελευταία δύο χρόνια, με αρκετά κρούσματα και έναν μικρό αριθμό θανάτων, οπότε το περίεργο είναι ότι αυτός ο ιός δημιουργρεί την πρώτη επιδημία και εκτός Αφρικής, αυτό είναι που μας προβληματίζει και προσπαθούμε να το περιορίσουμε», συμπλήρωσε.

ΟΓκίκας Μαγιορκίνης τόνισε επίσης πως χθες ανακοινώθηκαν άλλα 33 κρούσματα στη Βρετανία, ωστόσο εξήγησε πως αυτό δεν δημιουργεί μια κατάσταση πανδημίας.

«Είμαστε απλά σε εγρήγορση» τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως εμβόλια υπάρχουν σαν στρατηγικά αποθέματα μέσω της ΕΕ.

«Δεν προβλέπεται εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού. Αυτό που ενδεχομένως να προβλεφθεί είναι να προσφερθεί ένα εμβόλιο στις στενές επαφές, και των γύρω επαφών , είναι το λεγόμενο ring vaccination, και αυτό εφαρμόζεται και στο Ηνωμένο Βασίλειο», κατέληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα