ΑΘΗΝΑ
00:42
|
25.04.2024
«Δεν το έχουμε δει ακόμη, ελπίζουμε ότι θα μας παραδοθεί μέσω της διπλωματικής οδού και θα το εξετάσουμε», δήλωσε ο Πεσκόφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία δεν έχει δει ακόμη το ιταλικό ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία, αλλά ελπίζει να το λάβει μέσω της διπλωματικής οδού, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο έδωσε τις γενικές γραμμές του σχεδίου την περασμένη εβδομάδα και δήλωσε ότι το συζήτησε με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Νέα Υόρκη.

«Δεν το έχουμε δει ακόμη, ελπίζουμε ότι θα μας παραδοθεί μέσω της διπλωματικής οδού και θα το εξετάσουμε», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Το σχέδιο περιλαμβάνει διεθνείς ομάδες, όπως τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, οι οποίες θα λειτουργήσουν ως διαμεσολαβητές για την οργάνωση τοπικών εκεχειριών αρχικά, δήλωσε ο Ντι Μάιο σε συνέντευξη Τύπου στην Ιταλία την περασμένη Παρασκευή.

Ο Ντι Μάιο δήλωσε ότι το σχέδιο έχει επίσης προταθεί σε ανώτερους αξιωματούχους που εκπροσωπούν τα κράτη της G7.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος πλέον του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ήταν αρνητικός απέναντι στο σχέδιο και σε άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες της Δύσης.

«Φαίνεται ότι δεν προετοιμάστηκε από διπλωμάτες, αλλά από ντόπιους πολιτικούς επιστήμονες που έχουν διαβάσει πολλές επαρχιακές εφημερίδες και ουκρανικές ψεύτικες ειδήσεις», ανέφερε ο Μεντβέντεφ μέσω Telegram.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα