ΑΘΗΝΑ
17:00
|
08.06.2026
Ο φιλορώσος πρώην πρόεδρος της Μολδαβίας Ιγκόρ Ντόντον συνελήφθη, κατηγορούμενος για διαφθορά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο φιλορώσος πρώην πρόεδρος της Μολδαβίας Ιγκόρ Ντόντον συνελήφθη, κατηγορούμενος για διαφθορά, μετέδωσε την Τρίτη το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Moldova 1, επικαλούμενο εισαγγελέα κατά της διαφθοράς.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε επίσης ότι ο Ντόντον συνελήφθη, επικαλούμενος τον ίδιο εισαγγελέα. Η γενική εισαγγελία της χώρας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο.

Ο Ντόντον κατηγορείται για διαφθορά και προδοσία. Στις 18 Μαΐου κινήθηκε δικογραφία εναντίον του. Ο πέμπτος πρόεδρος της Μολδαβίας φέρεται να εμπλέκεται σε υποτιθέμενη παράδοση χρημάτων. Το βίντεο λέγεται ότι τραβήχτηκε το 2019. Στο βίντεο φαίνεται να παραδίδεται στον πρώην Πρόεδρο μια μαύρη τσάντα, που είναι γεμάτη χρήματα, από έναν ολιγάρχη.

Τα χρήματα λέγεται ότι προορίζονταν για τη χρηματοδότηση του κόμματός του PSRM, το οποίο θεωρείται φιλορωσικό. Το αντίστοιχο βίντεο εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο το 2020. Η αρχή κατά της διαφθοράς αρχικά κήρυξε τους ισχυρισμούς αβάσιμους. Μόνο μια ετυμηγορία του Τμήματος Εφετών σηματοδότησε την έναρξη της διαδικασίας.

Στα τέλη του 2020, ο Ντόντον αντικαταστάθηκε από τη φιλοδυτική πολιτικό Μάια Σαντού, η οποία υποστηρίζει στενότερους δεσμούς με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρώην Πρόεδρος έχει το τελευταίο διάστημα κηρύξει πόλεμο στη σημερινή κυβέρνηση. «Δεν έχω καμία πρόθεση να φύγω από τη χώρα ή να κρυφτώ», ανέφερε στο ρωσικό πρακτορείο Ιnterfax.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κένυα: Χρήση δακρυγόνων και συλλήψεις σε διαμαρτυρία σε εθνικό πάρκο

Έκρηξη αερίου σκότωσε έξι άτομα στο Ουζμπεκιστάν

Η Γαλλία θα επανεξετάσει 70.000 καταγγελίες για βία κατά ανηλίκων μετά τον θάνατο κοριτσιού

Φωτιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης στο Λουτράκι – Μήνυμα από το 112 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα