ΑΘΗΝΑ
10:13
|
08.08.2022
Οι αυξήσεις είναι της τάξης του 10% και στον κρατικό προϋπολογισμό αναμένεται πως θα κοστίσουν φέτος 600 δισ. ρούβλια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυξήσεις 10% σε συντάξεις από την 1η Ιουνίου  και σε μισθούς από την 1η Ιουλίου ανήγγειλε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε μία προσπάθεια να ανακουφίσει τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά που πλήττονται από την αύξηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού.

«Όταν λέω “δύσκολη”, δεν εννοώ πως οι δυσκολίες αυτές συνδέονται με την ειδική στρατιωτική μας επιχείρηση (σ.σ. στην Ουκρανία)» ανέφερε ο Πούτιν πως η αύξηση του πληθωρισμού παρατηρείται και σε άλλες χώρες «που δεν διεξάγουν τέτοιες επιχειρήσεις», όπως οι ΗΠΑ και οι χώρες της ΕΕ.

O Ρώσος υπουργός Οικονομίας Αντόν Σιλιουάνοφ εκτίμησε πως τα μέτρα αύξησης μισθών και συντάξεων θα στοιχίσουν στον κρατικό προϋπολογισμό του 2022 περίπου 600 δις. ρούβλια (10,5 δις δολάρια) και περίπου ένα  τρις. Ρούβλια το 2023.

Αύριο, Πέμπτη, 26 Μαΐου, η Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας αναμένεται να συνεδριάσει για να εξετάσει την πιθανότητα επαναφοράς των επιτοκίων στο 9,5% από 14% που αυξήθηκαν μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο κατώτατος μισθός στη Ρωσία είναι 13.890 ρούβλια (250 δολάρια) το μήνα. Ο μέσος όρος των συντάξεων είναι 18.521 ρούβλια.

Ο πληθωρισμός τον Απρίλη στην Ρωσία μετρήθηκε στο 18%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουρκική υπερπτήση με το καλημέρα

Μόρια αντί για αμοιβή για τους εκπαιδευτικούς

8 Αυγούστου 1974: «Καλησπέρα… Παραιτούμαι»

Ο Γκουστάβο Πέτρο ορκίστηκε πρόεδρος της Κολομβίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα