ΑΘΗΝΑ
13:49
|
25.04.2024
ο 51% των Αμερικανών αναφέρει πως η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη προτεραιότητα σε θέματα οικονομίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης και του λαού των ΗΠΑ δεν φαίνονται ευθυγραμμισμένες. Η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρίας NORC Center for Public Affairs Research που έγινε για λογαριασμό του ειδησεογραφικού πρακτορείου ΑΡ καταγράφει υποχώρηση του ποσοστού των Αμερικανών που θεωρούν ως προτεραιότητα την «τιμωρία της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, η δημοσκόπηση κατέγραψε ότι το 51% των Αμερικανών αναφέρει πως η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη προτεραιότητα σε θέματα οικονομίας και καταπολέμησης του πληθωρισμού και της ακρίβειας. Το ζήτημα, λένε, θα πρέπει να είναι «ο περιορισμός της ζημιάς για την οικονομία των ΗΠΑ».

Από την άλλη, το 45% των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση τάσσεται υπέρ της αύξησης της πίεσης στην Ρωσία κυρίως μέσω κυρώσεων.

Ένα μήνα πριν η εικόνα ήταν διαφοροποιημένη.

Τον Απρίλιο τα ποσοστά ήταν ανεστραμμένα καθώς το 51% ήθελε περισσότερες κυρώσεις στην Ρωσία και το 45% ζητούσε μέτρα για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας.

Τον Μάρτιο, λίγες βδομάδες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, σε ανάλογη δημοσκόπηση το 55% των ερωτηθέντων είχε απαντήσει πως η μεγαλύτερη προτεραιότητα της κυβέρνησης Μπάιντεν θα έπρεπε να είναι η αύξηση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

Η μεταστροφή στην αμερικανική κοινή γνώμη δεν είναι δυσεξήγητη. Όσο αυξάνεται ο πληθωρισμός και οι ελλείψεις σε ορισμένα αγαθά, τόσο θα αυξάνεται η πίεση των Αμερικανών προς την κυβέρνηση Μπάιντεν για μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας και κυρίως των πιο ευάλωτων τμημάτων της αμερικανικής κοινωνίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Ξεκίνησε η δίκη 3 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Celebrities στα εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα