ΑΘΗΝΑ
01:29
|
27.04.2024
Μια κλινική με πορεία 33 χρόνων και πρωτοποριακό έργο, έχει μείνει μόνο με έναν μόνιμο γιατρό καταγγέλλει η ΕΝΙΘ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την προωθούμενη διάλυση της ΩΡΛ κλινικής του Παπανικολάου, η οποία ουσιαστικά αναστέλλει την λειτουργία της (γενική εφημερία και επείγοντα χειρουργεία) λόγω της τραγικής έλλειψης μόνιμων γιατρών καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως η κλινική έχει μείνει μόνο με έναν ειδικό γιατρό.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το προηγούμενο έτος αποχώρησαν 2 ιατροί, είτε σε σύνταξη είτε για άλλη θέση ενώ, αναμένεται άμεσα να φύγουν άλλοι 3, λόγω σύνταξης και παραιτήσεων. «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παραμένει μόνο ένας μόνιμος γιατρός! Όλα αυτά σε γνώση της Διοίκησης και όλων των αρμοδίων, που δεν έχουν κάνει καμιά κίνηση για να καλυφθούν άμεσα οι 4 κενές από τις συνολικά 6 οργανικές θέσεις» σημειώνει η ΕΝΙΘ αναφέροντας πως η πρόκειται για μια κλινική με πορεία 33 χρόνων με πρωτοποριακό έργο, με εξειδίκευση στους όγκους της περιοχής, με κάλυψη χιλιάδων περιστατικών της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας, που οδηγείται στην πλήρη διάλυση.

Η υπολειτουργία της κλινικής, όπως τονίζεται στην καταγγελία, «θα έχει τεράστιο αντίκτυπο, οδηγώντας σε αύξηση στις λίστες αναμονής και την ταλαιπωρία και επιδείνωση των ασθενών, καθώς και την διακοπή της εκπαίδευσης των νέων ειδικευόμενων ιατρών. Ακόμα περισσότερο που με την διακοπή της λειτουργίας της κλινικής, δεν θα υπάρχει καμιά ΩΡΛ χειρουργική κλινική για παιδιατρικά περιστατικά στο Δημόσιο σύστημα υγείας σε όλη την Β. Ελλάδα!»

«Έτσι μάλλον αντιλαμβάνεται η διοίκηση του νοσοκομείου, της ΥΠΕ, το υπουργείο την “αναβάθμιση” του ΕΣΥ. Λειτουργία με το ελάχιστο προσωπικό, κλείσιμο και συγχωνεύσεις τμημάτων, υποβάθμιση της παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς. Με την πορεία διάλυσης της ΩΡΛ κλινικής να την ακολουθούν δεκάδες κλινικές στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Λειτουργία των νοσοκομείων δηλαδή με βάση τη πολιτική που υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, με τη συνεχώς μειωμένη κρατική χρηματοδότηση, την λειτουργία των δημοσίων δομών σαν Α.Ε. με κριτήριο το κέρδος, που αντιμετωπίζει τους ασθενείς σαν πελάτες και τους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και λάστιχο» σημειώνει η ΕΝΙΘ απαιτώντας κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων με προσλήψεις μόνιμων ειδικών ιατρών με κατεπείγουσες διαδικασίες!

Καλεί ακόμη όλα τα σωματεία και τους φορείς της πόλης στην συγκέντρωση την Πέμπτη 2/6 στις 12:00 στην πύλη του Νοσοκομείου Παπανικολάου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα