ΑΘΗΝΑ
10:22
|
01.05.2024
Έκκληση προς τις αλγερινές αρχές να υιοθετήσουν σταθερή θέση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, κάνοντας το τελευταίο βήμα προς την κατάργηση της θανατικής ποινής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε ότι υπήρχαν τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι καταδικασμένοι σε θάνατο στην Αλγερία μέχρι το τέλος του 2021, σημειώνοντας ότι το κράτος δεν εφαρμόζει τη θανατική ποινή στην πράξη.

Στην ετήσια παγκόσμια έκθεσή της για τις θανατικές ποινές και τις εκτελέσεις, το παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρει ότι παρ’ ότι η Αλγερία δεν εφαρμόζει τη θανατική ποινή στην πράξη, υπάρχουν τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι που καταδικάστηκαν σε θάνατο.

Η έκθεση εξηγεί ότι κανένας θανατοποινίτης δεν έχει εκτελεστεί από το 1993, καθώς οι θανατικές ποινές συχνά μετατρέπονται σε ισόβια κάθειρξη αφού οι κρατούμενοι περάσουν μερικά χρόνια στη φυλακή.

Η οργάνωση πρόσθεσε ότι κατέγραψε τουλάχιστον εννέα θανατικές ποινές στην Αλγερία το 2021, σε σύγκριση με μία το 2020, καθώς και ότι είχε καταγράψει μια πτωτική τάση στις θανατικές ποινές από το 2015.

Η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στην Αλγερία, Χασίνα Ουσεντίκ, δήλωσε: «Σήμερα, λυπούμαστε βαθιά για την αύξηση του αριθμού των θανατικών ποινών το 2021, σε αντίθεση με τη μείωση αυτής της περιττής, άδικης και σκληρής τιμωρίας στην Αλγερία». Συνέχισε λέγοντας ότι έχοντας χάσει για άλλη μια φορά την ευκαιρία να καταργηθεί η θανατική ποινή κατά την τελευταία συνταγματική τροποποίηση τον Νοέμβριο του 2020, «καλούμε τις αλγερινές αρχές να υιοθετήσουν σταθερή θέση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, κάνοντας το τελευταίο βήμα προς την κατάργηση της θανατικής ποινής στην Αλγερία».

«Θα συνεχίσουμε να κινητοποιούμαστε για να κάνουμε την Αλγερία την πρώτη χώρα στην περιοχή που θα καταργήσει αυτή τη σκληρή και απάνθρωπη τιμωρία», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα