ΑΘΗΝΑ
12:23
|
19.04.2024
Τους χτύπησαν και τους έστειλαν πίσω στα τουρκικά παράλια, καταγγέλλει η οργάνωση Aegean Boat Report.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα νέο περιστατικό παράνομης επαναπροώθησης προσφύγων από τις ελληνικές αρχές, δημοσιοποίησε η οργάνωση Aegean Boat Report.

Όπως αναφέρει, νωρίς χθες το βράδυ, άτομα που επέβαιναν σε σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής λίγο έξω απ’ τη Σάμο, κοντά στο νησάκι Σαμιοπούλα, με κατεύθυνση προς Τουρκία, επικοινώνησαν με την οργάνωση, ζητώντας βοήθεια.

«Μας συνέλαβαν χθες από ιστιοφόρο που κατευθυνόταν προς την Ιταλία, Οργάνωση…. παρακαλώ βοηθήστε μας, στείλτε κάποιον να μας βοηθήσει, θα μας ρίξουν στο νερό, θέλουν να μας σκοτώσουν, είμαστε 105, μας χτύπησαν, σας παρακαλώ βοηθήστε μας» φέρεται να είπε ένας απ’ τους πρόσφυγες.

Η Aegean Boat Report αναφέρει ότι στα βίντεο που έλαβε φαίνεται καθαρά ότι κάποιοι από τους άνδρες φέρουν τραύματα, αφού, σύμφωνα με επιβαίνοντες, ξυλοκοπήθηκαν από αξιωματικούς της ελληνικής ακτοφυλακής.

Οι επιβαίνοντες, είπαν στην Aegean Boat Report ότι κατευθύνονταν προς την Ιταλία με ιστιοφόρο, όταν τους σταμάτησε η ελληνική ακτοφυλακή. Όλοι μεταφέρθηκαν στο σκάφος της ακτοφυλακής, κατέστρεψαν το ιστιοφόρο που βυθίστηκε λίγο μετά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Κακοκαιρία: Στη Θεσσαλία προληπτικά ο Κικίλιας

Έρχονται τα πρώτα καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης «Miss AI»

MyCoast: Η νέα πλατφόρμα καταγγελιών για παραλίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα