ΑΘΗΝΑ
02:19
|
19.04.2024
«Στο σπίτι, στη δουλειά καμία μόνη» φώναξαν απόψε πολλές εκατοντάδες νέοι εκφράζοντας αλληλεγγύη στην Γεωργία Μπίκα και άλλα θύματα βιασμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πλήθος γυναικών και νεαρών ανδρών πραγματοποίησαν απόψε πορεία στο κέντρο της Αθήνας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα εννιά γυναικείων οργανώσεων και συλλογικοτήτων σε ένδειξη συμπαράστασης στο πλευρό της Γεωργίας Μπίκα που, όπως έχει καταγγείλει, έπεσε θύμα βιασμού σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Με τη συνοδεία μουσικών οργάνων και συνθήματα γεμάτα παλμό, το πλήθος των διαδηλωτών βροντοφώναξε συνθήματα όπως: «Η πατριαρχία βιάζει και σκοτώνει», «Στο σπίτι, στη δουλειά καμία μόνη».

Φώναξαν επίσης συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας με αφορμή την αποτρόπαιη επίθεση της αστυνομίας με χειροβομβίδα κρότου λάμψης σε 20χρονο φοιτητή προκαλώντας του σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Οι διαδηλωτές και οι γυναικείες οργανώσεις και συλλογικότητες που οργάνωσαν την κινητοποίηση ζητούν την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, υπουργική παρέμβαση για να εφαρμόσει την λειτουργία one stop shop που θα συμπεριλαμβάνει ιατροδικαστικές υπηρεσίες για τα θύματα έμφυλης βίας 24ώρες το 24ωρο. Επίσης διεκδικούν αξιοποίηση των πρωτοκόλλων διάγνωσης και διαχείρισης  ενδοοικογενειακής  βίας,  πρωτόκολλα αντιμετώπισης διεμφυλικής βίας, διαδικασίας εξέτασης θυμάτων και μαρτύρων,  που έχουν εκπονηθεί από εγκεκριμένους φορείς και οργανώσεις με την συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Κωνσταντίνος Ζήλος αποτύπωσε με τον φωτογραφικό φακό του ορισμένα από τα πιο δυνατά στιγμιότυπα της αποψινής κινητοποίησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα