ΑΘΗΝΑ
01:29
|
17.04.2024
Τρίτη τραγωδία μέσα σε έναν μήνα, επισημαίνει την τραγική κατάσταση του συστήματος δημόσιας υγείας στη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντεκα νεογέννητα χάθηκαν χθες Τετάρτη όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε νοσοκομείο στην Τιβαουάν, στη δυτική Σενεγάλη, περίπου 120 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ντακάρ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της αφρικανικής χώρας Μακί Σαλ.

«Μόλις ενημερώθηκα με οδύνη και κατάπληξη για τον θάνατο 11 νεογέννητων στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο τμήμα νεογνών του δημόσιου νοσοκομείου» της Τιβαουάν, ανέφερε ο κ. Σαλ μέσω Twitter. «Στις μητέρες τους και στις οικογένειές τους, εκφράζω τη βαθύτατή μου συμπάθεια», πρόσθεσε.

Η τραγωδία σημειώθηκε στο νοσοκομείο Mame Abdou Aziz Sy Dabakh στο κέντρο της Τιβαουάν και προκλήθηκε από «βραχυκύκλωμα», σύμφωνα με τον Σενεγαλέζο πολιτικό.

Η φωτιά στο νοσοκομείο που είχε εγκαινιασθεί πρόσφατα εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα, και σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος της πόλης, Ντέμπα Ντιόπ, σώθηκαν τρία βρέφη.

Ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη στην πόλη Λινγκουέρ, στα βόρεια της χώρας, στα τέλη Απριλίου, όταν ξέσπασε φωτιά σε νοσοκομείο λόγω δυσλειτουργίας σε μονάδα κλιματισμού, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερα νεογέννητα.

Η χθεσινή τραγωδία έρχεται έναν μήνα μετά από ένα άλλο τραγικό για το σύστημα υγείας γεγονός που συγκλόνισε τη χώρα.

Στις αρχές Απριλίου, μια έγκυος περίμενε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο στη βορειοδυτική πόλη Λούγκα για να υποβληθεί σε καισαρική τομή. Πέθανε πριν προλάβει να λάβει ιατρική βοήθεια. Ο θάνατός της προκάλεσε ένα κύμα οργής σε ολόκληρη τη χώρα για τη δεινή κατάσταση του συστήματος δημόσιας υγείας της Σενεγάλης.

Για τον θάνατό της καταδικάστηκαν στις 11 Μαΐου, από το Ανώτατο Δικαστήριο, τρεις μαίες σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή, για «παράλειψη βοήθειας σε άτομο που κινδυνεύει».

Πηγή: AFP

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Νόνη Δούνια: Μαθαίνεις διπλωματία μέσω… υποκριτικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα