ΑΘΗΝΑ
12:47
|
26.04.2024
Μόνο οι 150 πληρούν τα προσόντα για την πρώτη αποστολή της τουρκικής Διαστημικής Υπηρεσίας, λέει ο αρμόδιος υπουργός, Μουσταφά Βαράνκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Τεχνολογίας και Βιομηχανίας της Τουρκίας, Μουσταφά Βαράνκ, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής έως και 27.000 Τούρκοι πολίτες έχουν υποβάλει αιτήσεις για να συμμετάσχουν στην πρώτη αποστολή της Διαστημικής Υπηρεσίας της χώρας. Ωστόσο, ο υπουργός Μουσταφά Βαράνκ, σημείωσε ότι μόνο οι 150 πληρούν τα προσόντα για την αποστολή.

«Από την ημέρα που ο Πρόεδρός μας ανακοίνωσε το πρόγραμμα, έως και 2,7 εκατομμύρια πολίτες έχουν επισκεφθεί την ιστοσελίδα της Διαστημικής Υπηρεσίας (https://uzaya.gov.tr). Περίπου 27.000 υπέβαλαν αιτήσεις. Οι 150 πληρούν τα προσόντα και ολοκλήρωσαν την αίτησή τους», δήλωσε ο υπουργός Τεχνολογίας και Βιομηχανίας της Τουρκίας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στην Άγκυρα, στις 24 Μαΐου.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε την έναρξη του εθνικού διαστημικού προγράμματος πριν από έναν χρόνο, δηλώνοντας ότι η Τουρκία θα είναι έτοιμη να στείλει τους αστροναύτες της στο Διάστημα μέχρι το 2023. Στη συνέχεια άνοιξε η ιστοσελίδα για την υποβολή αιτήσεων.

Ανάμεσα στα προσόντα που απαιτούνται για να ταξιδέψουν οι Τούρκοι πολίτες στο Διάστημα είναι: να είναι ηλικίας 45 ετών ή νεότεροι, να διαθέτουν πανεπιστημιακές σπουδές από τα τμήματα Μηχανολογίας, Φυσικών Επιστημών ή Ιατρικής, καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, ύψος από 1.50 έως 1.90 εκ., βάρος από 43 έως 100 κιλά και καλή όραση. Οι τελικοί υποψήφιοι θα είναι δύο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: 44χρονος πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στη Θέρμη

Η ByteDance δεν υποχωρεί στις πιέσεις των ΗΠΑ για πώληση του TikTok

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα