ΑΘΗΝΑ
05:38
|
18.05.2024
Το ανανεωμένο εμπορικό σήμα, είπε ο Αλεξάντερ Γκοβόρ, θα παρουσιαστεί σύντομα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο νέος ιδιοκτήτης της αλυσίδας εστιατορίων McDonald’s στη Ρωσία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κάνει τα «εγκαίνια» της επιχείρησής του με το νέο εμπορικό σήμα στις 12 Ιουνίου.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να δεχθούμε τους πελάτες μας στις 12 Ιουνίου. Η ακριβής ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των επιχειρήσεών μας θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας. Το νέο εμπορικό σήμα θα παρουσιαστεί στο εγγύς μέλλον», είπε το γραφείο Τύπου της νέας εταιρείας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Interfax.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του Μαΐου ο αμερικανικός κολοσσός των McDonald’s προχώρησε στην πώληση της επιχείρησης στη Ρωσία στον επιχειρηματία που είχε ήδη την άδεια λειτουργίας των καταστημάτων στη χώρα (franchise), Αλεξάντρ Γκοβόρ από το 2015. Επίσης ο ίδιος επιχειρηματίας είναι ο ιδιοκτήτης 25 εστιατορίων στη Σιβηρία.

Βάσει της συμφωνίας πώλησης ο Γκοβόρ εξαγόρασε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο εστιατορίων της αλυσίδας και θα το αναπτύξει περαιτέρω με ένα νέο εμπορικό σήμα. Ο Ρώσος αγοραστής αναμένεται να κρατήσει το υφιστάμενο προσωπικό και τις ίδιες εργασιακές σχέσεις τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Γκοβόρ θα πληρώνει τους μισθούς των εργαζομένων σε 45 περιφέρειες της χώρας μέχρι την ολοκλήρωση της πώλησης, που αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Η αμερικανική εταιρεία McDonald’s προχώρησε στο κλείσιμο των εστιατορίων της στη Ρωσία στις 14 Μαρτίου του τρέχοντος έτους και δύο ημέρες μετά ανακοίνωσε την έξοδό της από τη ρωσική αγορά. «Η ανθρωπιστική κρίση που προκαλείται από τον πόλεμο στην Ουκρανία και το επικίνδυνο απρόβλεπτο περιβάλλον λειτουργίας οδήγησε τα McDonald’s στο συμπέρασμα ότι η συνεχιζόμενη ιδιοκτησία της επιχείρησης στη Ρωσία δεν είναι πλέον βιώσιμη ούτε συνάδει με τις αξίες της εταιρείας», ανέφερε τότε η ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας.

Το πρώτο εστιατόριο της αλυσίδας McDonald’s στη Ρωσία είχε ανοίξει το 1990 στην πλατεία Πούσκιν στη Μόσχα. Μέχρι σήμερα διατηρούσε 850 εστιατόρια σε όλη τη Ρωσία. Η McDonald’s είχε συνολικές επενδύσεις 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Ρωσία. Η εταιρεία κατέβαλε 167 δισεκατομμύρια ρούβλια σε φόρους. Περισσότεροι από 62.000 εργαζόμενοι εργάζονταν στα καταστήματά της στη Ρωσία και οι προμηθευτές απασχολούσαν περίπου 100.000 εργαζόμενους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Αττική: Σύλληψη 52χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα