ΑΘΗΝΑ
10:38
|
19.04.2024
Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε πόλεις του νοτιοδυτικού Ιράν για να ζητήσουν να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι για την κατάρρευση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε πόλεις του νοτιοδυτικού Ιράν για να ζητήσουν να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι για την κατάρρευση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πολυώροφου κτιρίου, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 24 άνθρωποι.

Τη Δευτέρα το δεκαώροφο κτίριο κατοικιών Metropol, που βρισκόταν υπό ανέγερση στην Αμπαντάν, μια από τις κεντρικές πόλεις της επαρχίας Χουζεστάν με 230.000 κατοίκους, κατέρρευσε εν μέρει στην καρδιά ενός πολυσύχναστου δρόμου.

Πρόκειται για μια από τις πιο φονικές καταστροφές αυτού του είδους που έχουν σημειωθεί στο Ιράν εδώ και χρόνια.

Βίντεο και φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του πρακτορείου Fars δείχνουν εκατοντάδες κατοίκους να έχουν βγει στους δρόμους της Αμπαντάν χθες Πέμπτη το βράδυ για να θρηνήσουν τα θύματα, χτυπώντας παραδοσιακά τύμπανα. Κάποιοι φώναζαν «θάνατος στους ανίκανους υπαλλήλους».

Αντίστοιχες σκηνές εκτυλίχθηκαν στη Χοραμσάρ, μια άλλη πόλη της ίδιας επαρχίας, με τους κατοίκους να ζητούν μια «σοβαρή» δίκη για τους υπεύθυνους αυτής της τραγωδίας, σύμφωνα με το Fars.

Σήμερα ο πρώτος αντιπρόεδρος της ιρανικής κυβέρνησης Μοχαμάντ Μοχμπέρ μετέβη στην Αμπαντάν, μετέδωσε το πρακτορείο Isna.

Βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο του πρακτορείου Tasnim έδειχνε μέλη των σωστικών συνεργείων να μεταφέρουν ένα φορείο στο οποίο ήταν τοποθετημένο ένα πτώμα μέσα σε μαύρη σακούλα.

«Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, ο αριθμός των νεκρών από το περιστατικό στο Metropol ανέρχεται σε 24», επεσήμανε το Isna επικαλούμενο τον κυβερνήτη της πόλης Εχσάν Αμπασπούρ.

Νωρίτερα οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι υπάρχουν 37 τραυματίες, όμως οι περισσότεροι έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Ωστόσο δεν διευκρίνισε πόσοι ενδέχεται να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα ερείπια.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, έδωσε συλλυπητήρια στους κατοίκους της Αμπαντάν, σύμφωνα με επιστολή που αναρτήθηκε χθες στον ιστότοπό του, ενώ ζήτησε να διωχθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την τραγωδία.

Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές της πόλης, τουλάχιστον 10 άνθρωποι, ανάμεσά τους ο δήμαρχος της Αμπαντάν και δύο πρώην δήμαρχοι, έχουν συλληφθεί με την κατηγορία ότι «ευθύνονται» για το δυστύχημα.

Το 2017, 22 άνθρωποι, ανάμεσά τους 16 πυροσβέστες, σκοτώθηκαν από την κατάρρευση του 15ώροφου εμπορικού κέντρου Plasco Building στην καρδιά της Τεχεράνης το οποίο είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του 1960.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο

Από σήμερα η πληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα