ΑΘΗΝΑ
20:30
|
24.04.2024
Στις 205 σελίδες του καταλόγου βρίσκει εκατοντάδες περιπτώσεις σεξουαλικών επιθέσεων και κακοποιήσεων σε βάρος παιδιών ηλικίας ακόμη και επτά ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Νότιοι Βαπτιστές, (γνωστοί διεθνώς ως «Southern Baptist Convention») είναι ένα χριστιανικό δόγμα με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες που δημιουργήθηκε το Μάιο του 1845. Είναι το μεγαλύτερο δόγμα Βαπτιστών στον κόσμο και το μεγαλύτερο προτεσταντικό και το δεύτερο μεγαλύτερο χριστιανικό δόγμα στις ΗΠΑ. Είναι το μεγαλύτερο δόγμα των Βαπτιστών στον κόσμο και το μεγαλύτερο προτεσταντικό και δεύτερο μεγαλύτερο χριστιανικό δόγμα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όλα αυτά τα αναφέραμε όχι μόνον για να καταλάβουμε ακροθιγώς για ποιους μιλάμε αλλά και για τι είδους επιρροή μπορεί να ασκούν σε ένα μέρος της αμερικανικής πολυεθνοτικής πολυπολιτισμικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με την αμερικανική ειδησεογραφική κοινοβουλευτική ιστοσελίδα The Hill, η Εκτελεστική Επιτροπή των Νότιων Βαπτιστών κοινοποίησε την Πέμπτη έναν κατάλογο με τα ονόματα παστόρων και μελών της εκκλησίας που κατηγορήθηκαν για σεξουαλική κακοποίηση.

Ο κατάλογος αυτός σύμφωνα με το ρεπορτάζ του The Hill κρατούνταν μυστικός εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο αυτή τη φορά αποφασίστηκε να δημοσιοποιηθεί καθώς λίγες μέρες νωρίτερα βγήκαν τα αποτελέσματα μίας εσωτερικής έρευνας για σεξουαλική κακοποίηση που διατάχθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή των Νότιων Βαπτιστών, που υπερψήφισε πέρσι την πρόταση για την διενέργεια σχετικής έρευνας από «τρίτο μέρος».

Η έρευνα αυτή βρήκε ότι ουκ ολίγοι θρησκευτικοί ανώτεροι ιερωμένοι του συγκεκριμένου χριστιανικού δόγματος κατηγορήθηκαν βάσιμα για σεξουαλική κακοποίηση και σεξουαλικές επιθέσεις που συγκαλύπτονταν για χρόνια.

Η λίστα των σεξουαλικών αρπακτικών-κακοποιητών ανακαλύφθηκε από την έρευνα της ιδιωτικής εταιρίας Guidepost Solutions ιατροδικαστών, ειδικών σε θέματα τεχνολογίας και άλλων κατηγοριών ερευνητών.

Σε σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής των Νότιων Βαπτιστών, Γουίλιαμ Μακλόριν, επισημαίνει πως η λίστα που δημοσιοποιείται για πρώτη φορά είναι ένα πρώτο βήμα προς την αντιμετώπιση της μάστιγας της σεξουαλικής κακοποίησης με στόχο την «εφαρμογή μεταρρύθμισης» στους κόλπους του δόγματος. «Κάθε όνομα σε αυτή τη λίστα μας θυμίζει την καταστροφή και την απελπισία που προκλήθηκε από την σεξουαλική κακοποίηση» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Μακλόριν.

Στη λίστα πάντως υπάρχουν ονόματα και στοιχεία για τις κατηγορίες ή τα κρούσματα σεξουαλικών επιθέσεων (κυρίως σε αγοράκια ακόμη και 7 ή 10 ετών με δράστες ιερωμένους του δόγματος) αν και δεν λείπουν και περιπτώσεις όπου τα ονόματα των (βάσιμα) κατηγορουμένων μαυρίζονται καθώς δεν έχουν επιβεβαιωθεί τα στοιχεία ή οι μαρτυρίες των θυμάτων τους.

Σε αρκετές από τις περιπτώσεις των σεξουαλικών επιθέσεων σε πιστούς των Νότιων Βαπτιστών που περιγράφονται στις 205 σελίδες της λίστας υπάρχουν καταδίκες και αποφάσεις δικαστηρίων που επιβεβαιώνουν τις σε βάρος τους κατηγορίες και καταγγελίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα