ΑΘΗΝΑ
10:32
|
20.04.2024
Για πρώτη φορά ο «Αίαντας» μέσα στο ΑΠΘ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ευθεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα στο ΑΠΘ και με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση σήμερα στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να διαλέξει «βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα».

«Χθες μερικοί νεαροί επιτέθηκαν στους αστυνομικούς οι οποίοι προστάτευαν τα έργα κατασκευής της νέας βιβλιοθήκης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Όσοι θέλουν να ξανάμπουν με βαριοπούλες και να τα κάνουν τα γυαλιά – καρφιά η πολιτεία δεν θα το επιτρέψει.  Γι’ αυτό, γιατί οσοι αναζητούν αίμα και «ήρωες» δεν θα τα βρουν σε συλλογικότητες με το αποκαλυπτικό όνομα “ανομία”. Επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαλέξει: Ή με τη γνώση και την ελευθερία, ή με τις κουκούλες και τη βία; Βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα; Αυτά είναι τα ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Η δική μας απάντηση στο γκρέμισμα των βιβλιοθηκών είναι το χτίσιμο της νέας παιδείας, της τριτοβάθμιας παιδείας» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Κεραμέως: Το έργο στο ΑΠΘ θα προχωρήσει

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΑΠΘ να προχωρήσει το έργο της κατασκευής βιβλιοθήκης, εξέφρασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Αποφασίσαμε να βάλουμε τέλος σε μια κατάληψη και αντί για την κατάληψη, να χτιστεί μια βιβλιοθήκη», τόνισε η κ. Κεραμέως.

Σχετικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι πήρε το «πράσινο φως» από το Συμβούλιο της Επικρατείας, είναι συνταγματική και εφόσον εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα εντός των επόμενων εβδομάδων, θα αρχίσει η λειτουργιά των ομάδων προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στην βάση του σχεδιασμού της ελληνικής αστυνομίας.

Ο «Αίαντας» έκανε την εμφάνισή του στο Πανεπιστήμιο

Εν τω μεταξύ σήμερα, και ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη διαμαρτυρία των φοιτητών έξω από το κτίριο του Χημικού, οι δυνάμεις της αστυνομίας ενισχύθηκαν με την ειδική υδροφόρα τον «Αίαντα».

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που το συγκεκριμένο όχημα της αστυνομίας εισέρχεται σε χώρο Πανεπιστημίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα