ΑΘΗΝΑ
11:14
|
16.04.2024
Η σφαγή των 19 μαθητών και των δύο δασκάλων στο Τέξας άφησε ασυγκίνητους τους οπλοβιομήχανους. Ξεκίνησαν το συνέδριο του NRA στο Χιούστον, κανονικά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με φόντο το αίμα 19 νεκρών παιδιών, δύο δασκάλων και του 18χρονου εκτελεστή τους στο δημοτικό σχολείο «Ρομπ» στο Ουβάλντε του Τέξας, οι οπλοβιομήχανοι από διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ μετέβησαν απόψε στο Τέξας για το καθιερωμένο ετήσιο συνέδριο του λόμπι τους, τη γνωστή NRA.

Ωστόσο, δεν έμειναν μόνοι μαζί με το πλήθος των φανατικών υποστηρικτών της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας στις ΗΠΑ.

Trump, protests expected at NRA convention after Texas shooting - Los  Angeles Times

Χιλιάδες διαδηλωτές, οργισμένοι με τη σφαγή στο δημοτικό σχολείο του Τέξας, συγκεντρώθηκαν στο Χιούστον έξω από τον χώρο όπου πραγματοποιείται το ετήσιο συνέδριο της NRA, φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρίας για το μεγάλο μερίδιο ευθύνης των βιομηχάνων όπλων στο συνεχές αιματοκύλισμα στις ΗΠΑ που παίρνει, όσο περνούν τα χρόνια και αυξάνουν οι κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, διαστάσεις χιονοστιβάδας.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν σταυρούς και φωτογραφίες των θυμάτων και φώναζαν «NRA φύγε» και «Ντροπή, μπορεί σήμερα να είναι τα δικά σας παιδιά», την ώρα που εκατοντάδες μέλη της οργάνωσης έφταναν στο συνεδριακό κέντρο.

Η επίθεση στην Ουβάλντε, όπου ένας 18χρονος, οπλισμένος με ένα ημιαυτόματο τουφέκι AR-15, σκότωσε 19 μικρούς μαθητές και δύο δασκάλες, εκτιμάται ότι θα έχει ως αποτέλεσμα να περιοριστεί η συμμετοχή στο πρώτο συνέδριο που οργανώνει η NRA έπειτα από τρία χρόνια.

Students, Celebrities And The Faithful Protest Outside Of The NRA Convention  : The Two-Way : NPR

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τεντ Κρουζ είναι προγραμματισμένο να απευθύνουν χαιρετισμό στο συνέδριο αργότερα απόψε.

Δύο άλλοι ομιλητές, ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Αμποτ και ο αντικυβερνήτης Νταν Πάτρικ δεν θα παραστούν αυτοπροσώπως.

Ο Άμποτ θα στείλει έναν βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό και αργότερα θα επισκεφθεί την Ουβάλντε.

 Ο Πάτρικ είπε ότι απέσυρε τη συμμετοχή του «για να μην προκαλέσει και άλλο πόνο και θλίψη στις οικογένειες όλων εκείνων που υποφέρουν στην Ουβάλντε».

Μέσα στο πελώριο συνεδριακό κέντρο οι παρευρισκόμενοι ψώνιζαν μπλουζάκια και καπελάκια με τα σύμβολα της NRA. Στην αίθουσα υπάρχουν επίσης εκατοντάδες πάγκοι όπου οι κατασκευάστριες εταιρίες όπλων εκθέτουν περίστροφα, κυνηγετικά όπλα και επιθετικά τουφέκια.

Εικόνα

Τα δυο προηγούμενα συνέδρια της NRA ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα