ΑΘΗΝΑ
07:15
|
19.04.2024
Απόψε στις 22:00 το απόλυτο ποδοσφαιρικό ραντεβού στο Παρίσι. Με άρωμα... Ελλάδας, σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, λόγω Τσιμίκα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Λίβερπουλ και η Ρεάλ Μαδρίτης αναμετρώνται απόψε (22:00) στο «Σταντ ντε Φρανς», στο Σεν Ντενί, στο Παρίσι σε έναν τελικό με παρελθόν, κύρος, αξίας 1,657 δισεκατομμυρίων ευρώ (όσο κοστολογούνται οι δύο φιναλίστ) και 250 χρόνων ιστορίας (όσα συνολικά είναι τα χρόνια… ζωής των δύο συλλόγων).

Με την αναμενόμενη «εισβολή» δεκάδων χιλιάδων φιλάθλων, μεταξύ των οποίων έως και 60.000 οπαδούς των «κόκκινων» Άγγλων με και χωρίς εισιτήρια, και εκατομμύρια άλλους καθηλωμένους στις οθόνες τους, ο «πλανήτης του ποδοσφαίρου» δίνει το ετήσιο ξεχωριστό ραντεβού, αυτή τη φορά στη γαλλική πρωτεύουσα, με «κομμένη την ανάσα». Η Λίβερπουλ διεκδικεί το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ για 7η φορά ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης το έχει κατακτήσει ήδη 13 φορές και ο Ιταλός τεχνικός της ισπανικής ομάδας, Κάρλο Αντσελότι, ελπίζει να κατακτήσει το πολύτιμο κύπελλο για τέταρτη φορά στην καριέρα του.

«Έχουμε καλή διάθεση. Αν είσαι υγιής, όπως είναι προφανώς τα αγόριά μου, η ζωή σου δίνει ευκαιρίες ξανά και ξανά και σε αυτή την περίπτωση είναι ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ», είπε ο τεχνικός των Κόκκινων, Γιούργκεν Κλοπ. Να σημειωθεί ότι ο Κλοπ επιβραβεύτηκε προ ημερών για την εκπληκτική πορεία της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ με δύο βραβεία ως καλύτερος προπονητής: το ένα από την ένωση προπονητών της Λίγκας (LMA), που το πήρε μάλιστα για δεύτερη φορά στην καριέρα του, και το άλλο από την Premier League, όπου άφησε πίσω του στην ψηφοφορία τους Γκουαρδιόλα, Χάουι, Βιεϊρά και Φρανκ.

Με άρωμα… Ελλάδας

Ο Έλληνας διεθνής αριστερός μπακ της Λίβερπουλ, Κώστας Τσιμίκας, θα γίνει ο δεύτερος Έλληνας που φτάνει σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ με τη σημερινή του μορφή. Ο πρώτος ήταν ο Άκης Ζήκος με τη Μονακό το 2004. Τότε οι Μονεγάσκοι είχαν ηττηθεί 3-0 από την Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο.

Η «σκιά» του Κιλιάν Μπαπέ

Στην «πόλη της αγάπης», σίγουρα ακόμα και τώρα οι Παριζιάνοι οπαδοί έχουν… μάτια μόνο για τον Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος το Σάββατο επιβεβαίωσε την αγάπη του για την Παρί Σεν Ζερμέν, επεκτείνοντας το συμβόλαιό του μέχρι το 2025, παρά την επίπονη προσπάθεια της Ρεάλ και τα κρυφά βλέμματα της Λίβερπουλ.

Σε σημείο τέτοιο, μάλιστα, ώστε ο Γάλλος σούπερ σταρ να εμφανίζεται ως ένας από τους πρωταγωνιστές του τελικού, χωρίς να παίξει σ’ αυτόν, έχοντας ήδη επιλέξει την ομάδα που θα υποστηρίξει. «Θα είμαι ο πρώτος που θα υποστηρίξει τη Ρεάλ Μαδρίτης» έγραψε στο Twitter την Κυριακή.

Οι Μαδριλένοι, οι οποίοι για πολύ καιρό πίστευαν ότι ο 23χρονος επιθετικός επρόκειτο να ενταχθεί στην ομάδα τους, ισχυρίζονται ότι έχουν «χωνέψει» την… ανατροπή του παίκτη, την οποίοι ορισμένοι μάλιστα βίωσαν ως προδοσία. «Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να παίζουμε σε έναν τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης και είμαστε συγκεντρωμένοι μόνο σε αυτό» δήλωσε ο Βέλγος τερματοφύλακας, Τιμπό Κουρτουά.
 
Σίγουρα η κατάκτηση του Champions League, του πιο διάσημου τροπαίου για έναν ευρωπαϊκό σύλλογο, είναι κάτι περισσότερο από μια… παρηγοριά. Θα ήταν το επιστέγασμα μιας αξέχαστης σεζόν και για τις δύο ομάδες. 

Αναμένονται δεκάδες χιλιάδες οπαδοί στο Παρίσι, το οποίο δεν έχει δει τέτοιο «κύμα» ποδοσφαιρόφιλων από το Euro 2016. Συνολικά 6.800 αστυνομικοί και πυροσβέστες κινητοποιούνται από το αρχηγείο της αστυνομίας του Παρισιού για την ασφάλεια του αγώνα, ο οποίος υπόσχεται να είναι μία μεγάλη παράσταση.

Η ιστορία ενισχύει το σασπένς

Η ιστορία των καταληκτικών αναμετρήσεων στην κορυφαία διοργάνωση, μεταξύ των Άγγλων και των Ισπανών, ενισχύει το σασπένς, γύρω από αυτήν την ονειρική «αφίσα» του τελικού.

Η Λίβερπουλ είχε επικρατήσει το 1981, στο «Παρκ ντε Πρενς», χάρη στον Άλαν Κένεντι (1-0), αλλά η Ρεάλ πήρε την… εκδίκησή της το 2018 στο Κίεβο (3-1), σε έναν τελικό που «σημαδεύτηκε» από το εντυπωσιακό γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ και τον τραυματισμό του Σαλάχ («η χειρότερη ανάμνηση της καριέρας μου» είχε πει ο Αιγύπτιος)».


 Η τρίτη αναμέτρησή τους υπόσχεται συγκινήσεις και σασπένς, ικανό να κάνει να ξεχαστεί εκείνο στο… σίριαλ του Μπαπέ.

Διαιτητής του τελικού θα είναι ο 39χρονος Γάλλος, Κλεμάν Τουρπέν.
 
Οι πιθανές συνθέσεις:

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ/4-3-3): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Κεϊτά, Σαλάχ, Μανέ, Λουίς Ντίας

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι/4-3-3): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Κρόος, Κασεμίρο, Μόντριτς, Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα