ΑΘΗΝΑ
23:57
|
02.05.2024
Το 2019 η «Εθνική Ένωση Όπλων» «επένδυσε» 3,22 εκ. δολάρια για τις εκστρατείες των γερουσιαστών «φίλων» της οπλοκατοχής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Αμερικανοί, λένε όλες οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, τάσσονται υπέρ της αυστηροποίησης της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή καθώς αποδεδειγμένα θα οδηγούσε σε μείωση των άσκοπων θανάτων από ένοπλες επιθέσεις. Ωστόσο, οι ίδιοι αυτοί πολίτες δίνουν την ψήφο τους και εκλέγουν γερουσιαστές – νομοθέτες που ούτε κατά διάνοια θα στήριζαν ένα νομοσχέδιο που θα έβλαπτε τα συμφέροντα και τους στόχους του ισχυρού λόμπι της «Εθνικής Ένωσης Όπλων» (NRA).

Εξάλλου, η περιβόητη εκλογική διαφάνεια στις ΗΠΑ στηρίζεται στο χρήμα των ιδιωτών και όχι του κράτους. Για αυτό και η NRA πριμοδοτεί αδρά τους γερουσιαστές που δεν πρόκειται ποτέ να «δαγκώσουν» το χέρι που τους «ταΐζει».

Το 2019 η NRA δαπάνησε 3,22 εκατομμύρια δολάρια στις πολιτικές εκστρατείας γερουσιαστών φίλα προσκείμενων στη νομοθεσία υπέρ της οπλοκατοχής. Το 2020 η ίδια Ένωση ξόδεψε 2,20 εκατομμύρια δολάρια. Όλοι αυτοί οι γερουσιαστές αντιτίθενται σε κάθε παραμικρή μεταρρύθμιση για την οπλοκατοχή, όπως για παράδειγμα η απαγόρευση πώλησης επιθετικών όπλων.

Ο ιστότοπος elections.bradyunited.org παρουσιάζει τον κατάλογο των Αμερικανών γερουσιαστών που έχουν επωφεληθεί περισσότερο από τις ενέσεις χρηματοδότησης της NRA κατά τη διάρκεια της πολιτικής καριέρας τους. Παράλληλα παραθέτει τους θανάτους ανά έτος εξαιτίας της ένοπλης βίας στις πολιτείες που αυτοί οι γερουσιαστές εκλέγονται.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα